Antistoffet occrelizumab, der rammer immunsystemets B-celler, formår at mindske mængden af de karakteristiske inflammatoriske hjernelæsioner hos patienter med multipel sklerose. Det viser resultaterne af et klinisk fase 2 studie offentliggjort i tidsskriftet Lancet. Det kan give håb for en ny type immunterapeutisk behandling af den invaliderende hjernesygdom multipel sklerose (MS). MS skyldes immunsystemets ødelæggelser af patientens nerveceller i hjerne og rygmarv, hvilket giver ophav til neurologiske lidelser og inflammatoriske læsioner i hjernen. Indtil for nylig, antog man, at immunsystemets T-celler,...
Forskere finder kønsforskel hos sklerosepatienter Gen i hjernen kan være forklaringen på, at sklerose oftere rammer kvinder.
Skriv en kommentarRehabilitering fører til bedre førlighed Studie evaluerer brugbarheden af fem forskellige gangtest til målinger af førlighed hos patienter med sclerose.
Skriv en kommentarArvelig risiko for sclerose mindre end tidligere antaget Omfattende svensk studie inddrager hele tre nationale registre og opnår en dækningsgrad på knap 96 pct.
Skriv en kommentarKræftmiddel mindsker tilbagefald hos sklerosepatienter Alemtuzumab kan stimulere funktionen af bestemte immunceller hos patienter med sklerose og derved mindske risikoen for tilbagefald.
Skriv en kommentar
Ny forskningsportal er en revolution inden for fedmeforskning Forskere har lanceret en portal til forskning i fedtvæv, der indeholder verdens største datasæt over fedtvævsbiopsier og gør det let at forske i fedtvævets betydning for bl.a. metabolisme og overvægt. Man kan på et øjeblik få adgang til information, der ellers ville have taget år at indsamle, lyder det fra Mikael Rydén, professor på Karolinska Institutet.
Skriv en kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar