Sundhedsstyrelsens sikkerhedsprocedurer for to IT-systemer er for dårlige. Styrelsen er ikke god nok til at opdatere sine retningslinjer, opdatere brugeradgange og lave en løbende risikovurdering for de to konkrete IT-systemer ULS og KAT. Det konkluderer Rigsrevisionen i en ny beretning til Statsrevisorerne om statens behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder. Beretningen bygger på en tværgående undersøgelse af, hvordan otte statsinstitutioner, heriblandt Sundhedsstyrelsen, beskytter følsomme oplysninger om personer og fortrolige oplysninger om virksomheder. »Rigsrevisionen finder det utilfredsstillende, at Institutionerne ikke beskytter...
Unika Vi må øve os i at dokumentere og gøre det målbart, som er hele almen praksis' eksistensberettigelse.
Skriv en kommentarRamponeret it-projekt fører til underskud i Sundhedsstyrelsen Et omfattende it-projekt i Sundhedsstyrelsen koster styrelsen et årligt underskud på 50 mio. kr. de næste år, og det skal bl.a. betales af Lægemiddelindustrien. Sundhedsstyrelsens direktør lover hurtig afklaring af gebyrforhøjelser.
Skriv en kommentar
Hullet og fordyret it-projekt fører til ny spareplan i Sundhedsstyrelsen It-systemet Dahlia til 204 mio.kr. skal lappes for et større millionbeløb, og Sundhedsstyrelsen kan nu blive nødt til at afskedige flere folk. Afklaring inden for få uger, lover direktør i Sundhedsstyrelsen
Skriv en kommentarElse Smith vil spare på møder og e-mail »Jeg har meddelt alle i Sundhedsstyrelsen, at man ikke kan regne med, at jeg læser en e-mail, som ikke er stilet direkte til mig,« siger sundhedstyrelsens direktør Else Smith.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen udskyder nye autorisationer til 2012 Sundhedsstyrelsen kan ikke udstede autorisationer før efter nytår. Årsagen er et skifte til nyt it-system.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Husk, at det handler om mennesket Det handlede om mennesket, fordi strukturerne endnu ikke er på plads, da Jonas Egebart holdt åbningstale på Dagens Medicins konference ‘2 dage for sundheden’.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar
Fire forskningsledere: Svær og dyr adgang til registerdata svækker sundhedsforskningen Store, uigennemskuelige regninger og forsinkede forskningsprojekter er et problem for mange forskere, der bruger registerdata i deres forskning. Det får nu fire fremtrædende professorer og forskningsledere til at kritisere Sundhedsdatastyrelsens Forskerservice for at være en hæmmende faktor for den sundhedsvidenskabelige forskning i Danmark.
Skriv en kommentar