Kaffe og te sænker risikoen for diabetes Seks kopper kaffe om dagens kan reducere risikoen for at få diabetes med 40 pct.

Personer, der drikker megen kaffe eller te, har en reduceret risiko for at få type 2-diabetes – og koffeinfri kaffe synes at give den bedste beskyttelse. Det viser en metaanalyse offentliggjort i tidsskriftet Archives of Internal Medicine. Et internationalt forskerhold har gennemgået en lang række prospektive undersøgelser om kaffe- og tedrikning og diabetes. I alt indgik flere end 500.000 personer, heraf flere end 21.000 personer med type 2-diabetes. Jo mere kaffe, deltagerne drak, desto mindre var risikoen for at få...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement