Patienter får fremover en enkel måde at sammenligne behandlingskvaliteten på Odense Universitetshospital med landsgennemsnittet og den fagligt fastsatte standard fra de kliniske kvalitetsdatabaser. Fremover vil hospitalet nemlig offenliggøre sygehusets resultater for behandling af i første omgang blodprop i hjertet, bristet legemspulsåre, bypass-operation, børnekræft, forkalkning af halspulsåre og operation for hjernekræft og lungekræft på hospitalets hjemmeside. »Vi har valgt kun at benytte oplysninger, der er hentet fra regionernes kliniske kvalitetsdatabaser. De indsamler hvert år data om behandlingen for de største og...
OUH akkrediteret med bemærkninger Kvaliteten er i orden på universiteshospitalet i Odense, mener eksternt observatørhold, som dog hæfter sig ved flere brud på reglerne for blandt andet opbevaring af medicin.
Skriv en kommentar
To danske hospitaler er blandt de 20 bedste hospitaler i verden Flere af landets hospitaler er placeret på Newsweeks liste over de 250 bedste hospitaler i verden.
Skriv en kommentar
Jens Winther Jensen: Kvalitet skabes ikke i en database Kvalitet sker i mødet mellem patienten og den sundhedsprofessionelle, mener Jens Winther Jensen, der som ny direktør for Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut skal sikre én samlet retning for kvalitetsarbejdet i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Odense Universitetshospital har fundet cheflæge til Øre-Næse-Hals/Høreklinik Odense Universitetshospital har ansat den konstituerede Camilla Slot Mehlum som cheflæge på Øre-Næse-Hals/Høreklinik Afdeling F. Hun har som konstitueret cheflæge formået at balancere sin stærke kliniske identitet med en spirende identitet som leder, siger hun.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Til Yngre Læge Lounge på OUH: »Er der nogen, som har en oplevelse, de har lyst til at dele?« Klagesager, utilsigtede hændelser og søvnløse nætter. Dagens Medicin tog med til ‘Yngre Læge Lounge’ på Odense Universitetshospital, hvor yngre læger deler deres tvivl og erfaringer en gang hver anden måned. Formålet er på lavpraktisk vis at øve sig på at tale om alt det svære og håndtere de høje følelsesmæssige krav, der følger med jobbet.
Skriv en kommentarHer er de tre finalister til Health Tech Implementation Awards Årets bedste implementering af sundhedsteknologiske løsninger skal igen i år findes ved den årlige Health Tech Implementation Award, The Hermit.
Skriv en kommentar
Stig Borbjerg Laursen udnævnt til klinisk professor Læge Stig Borbjerg Laursen er udnævnt til klinisk professor i gastroenterologi og gastrointestinal endoskopi. Hans forskning fokuserer på at optimere behandlingen af patienter med øvre gastrointestinal blødning.
Skriv en kommentar
Lungemediciner leder et af landets største hospitalsafsnit: Nu får han også ansvar for lægevagten Det kom som en overraskelse for cheflæge Poul Henning Madsen, da hans akutmodtagelse i sidste måned blev bedt om at drive Region Syddanmarks lægevagt i de sene aften- og nattetimer. Indtil videre er rekrutteringen gået stærkt, men med opstart 1. februar er det også bydende nødvendigt.
1 kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
På OUH har et mobilt team forsøgt at knække koden for svær anoreksi: For 20-årige Line har det gjort en kæmpe forskel I en forsøgsperiode på tre år kører sygeplejersker fra OUH ud i Region Syddanmark for at hjælpe patienter med svær anoreksi i eget hjem. Det er ressourcekrævende, og patienterne er få. Men for 20-årige Line Schmidt har det betydet, at hun for første gang har fået det bedre.
Skriv en kommentar