Hvis en tysker vælger at arbejde og bosætte sig i Danmark, giver det ikke alene ham adgang til behandling på de danske hospitaler. Også hans kone og børn vil i en række tilfælde være dækket af det danske sundhedsvæsen. Familien kan endda blive behandlet i deres hjemland og sende regningen til den danske stat. Det fremgår af EU-forordning 883, som sikrer den fri bevægelighed af arbejdskraft. Lektor i sundhedsret på Syddansk Universitet, Kent Kristensen, kalder EU-forordningen en udfordring for det...
Dansk forskning skal forbedre diagnostik af prostatakræft Et tværfagligt forskningsteam på Aarhus Universitetshospital har netop taget hul på et forskningsprojekt, hvis formål er at udvikle brugen af MR- og PET-CT- scanninger til mere præcis diagnostik af prostatakræft.
Skriv en kommentar
Avanceret MR forbedrer diagnostik af prostatakræft Fra at have haft en rolle til at undersøge, om prostatakræft har spredt sig til andre organer eller knogler, er brugen af MR-scanninger i forbindelse med prostatakræft nu ved at ændre sig radikalt.
Skriv en kommentar
Læger og jurister slås om misbrugere Den private organisation Gadejuristen blander sig i lægefaglige beslutninger om behandling af stofmisbrugere, som ligger uden for organisationens kompetenceområde, mener en række misbrugslæger.
Skriv en kommentarSundhedsjurist: »Gadejuristen gør ikke noget forkert« Når Gadejuristen sætter spørgsmålstegn ved det lægefaglige arbejde og tilrettelæggelsen af en misbrugers behandlingsforløb, er det med fuldt overlæg, fastslår sundhedsjurist Kent Kristensen.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen: »Råb højt, hvis I oplever problemer« Sundhedsstyrelsen har ikke tidligere mødt kritik af den private organisation Gadejuristen, men oplever sundhedspersonalet, at organisationen besværliggør deres arbejde, skal de gøre opmærksom herpå, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarHjernemadsen bliver afdelingslæge på Hvidovre I en årrække har Peter Lund Madsen givet sin viden om hjernen videre til danskerne på scener og i sendeflader. 1. april blev han færdig som speciallæge i psykiatri og begynder om fire måneder som afdelingslæge.
Skriv en kommentarBehov for kønsspecifik kræftrehabilitering Mænd fravælger rehabilitering efter kræftsygdom i langt større omfang end kvinder, viser forskningsprojekt.
Skriv en kommentar
Dansk system til intelligent overvågning af opererede patienter reducerer komplikationer og indlæggelsestid Det første randomiserede forsøg i verden, hvor et kunstigt intelligent alarmsystem – det danskudviklede WARD-system – er blevet testet på indlagte patienter, viser betydelig reduktion af postoperative komplikationer.
Skriv en kommentar
Plejehjem stadig udfordrede af medicinhåndtering: »Vi bliver ikke bedre af at blive tjekket i hoved og røv« Mange plejehjem har problemer med patientsikkerheden, viser en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det største problem er håndtering og opbevaring af medicin, hvor næsten 60 pct. af plejehjemmene ikke lever op til standarden. Men STPS leder efter fejl og mangler forståelse for kommunernes hverdag, mener Torben Hollmann, centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.
2 kommentarer
Ny handlingsplan for AMR: Fyldt med gode takter, men forskningen mangler Den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens indeholder masser af gode initiativer. Dog glimrer det manglende budget til forskning og udvikling af ny antibiotika ved sit fravær, lyder vurderingen fra Lars Østergaard, professor i infektionsmedicin.
Skriv en kommentar
Nyt Hospital Nordsjælland sprænger igen budgettet og udskyder samtidig åbningen Selvom det oprindeligt var planen, at det nye supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland skulle åbne ved årsskiftet 2027, står det nu klart, at åbningen udskydes yderligere med et halvt år. Dertil forventes budgettet også at skride med op til 1 mia. kr.
Skriv en kommentar