Hvis en tysker vælger at arbejde og bosætte sig i Danmark, giver det ikke alene ham adgang til behandling på de danske hospitaler. Også hans kone og børn vil i en række tilfælde være dækket af det danske sundhedsvæsen. Familien kan endda blive behandlet i deres hjemland og sende regningen til den danske stat. Det fremgår af EU-forordning 883, som sikrer den fri bevægelighed af arbejdskraft. Lektor i sundhedsret på Syddansk Universitet, Kent Kristensen, kalder EU-forordningen en udfordring for det...
Dansk forskning skal forbedre diagnostik af prostatakræft Et tværfagligt forskningsteam på Aarhus Universitetshospital har netop taget hul på et forskningsprojekt, hvis formål er at udvikle brugen af MR- og PET-CT- scanninger til mere præcis diagnostik af prostatakræft.
Skriv en kommentar
Avanceret MR forbedrer diagnostik af prostatakræft Fra at have haft en rolle til at undersøge, om prostatakræft har spredt sig til andre organer eller knogler, er brugen af MR-scanninger i forbindelse med prostatakræft nu ved at ændre sig radikalt.
Skriv en kommentar
Læger og jurister slås om misbrugere Den private organisation Gadejuristen blander sig i lægefaglige beslutninger om behandling af stofmisbrugere, som ligger uden for organisationens kompetenceområde, mener en række misbrugslæger.
Skriv en kommentarSundhedsjurist: »Gadejuristen gør ikke noget forkert« Når Gadejuristen sætter spørgsmålstegn ved det lægefaglige arbejde og tilrettelæggelsen af en misbrugers behandlingsforløb, er det med fuldt overlæg, fastslår sundhedsjurist Kent Kristensen.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen: »Råb højt, hvis I oplever problemer« Sundhedsstyrelsen har ikke tidligere mødt kritik af den private organisation Gadejuristen, men oplever sundhedspersonalet, at organisationen besværliggør deres arbejde, skal de gøre opmærksom herpå, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarHjernemadsen bliver afdelingslæge på Hvidovre I en årrække har Peter Lund Madsen givet sin viden om hjernen videre til danskerne på scener og i sendeflader. 1. april blev han færdig som speciallæge i psykiatri og begynder om fire måneder som afdelingslæge.
Skriv en kommentarBehov for kønsspecifik kræftrehabilitering Mænd fravælger rehabilitering efter kræftsygdom i langt større omfang end kvinder, viser forskningsprojekt.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar