Til dato er der over 300 sundhedspersoner, der ikke længere har autorisation til at arbejde i det danske sundhedsvæsen. Det skriver Berlingske. Tallet kommer fra en status fra Styrelsen for Patientsikkerhed til Folketingets sundhedsudvalg om effekten af det styrkede tilsyn af sundhedspersoner, som blev indført juni 2016. Statussen viser også, at knap 90 sundhedspersoner, primært læger, er havnet i styrelsens autorisationsregister, fordi de enten er blevet sat under skærpet tilsyn eller har fået indskrænket deres ret til f.eks. at udskrive...

Vicedirektør: Vi har et behov for at drøfte arbejdet med patientsikkerhed Vicedirektør Knut Borch-Johnsen ser frem til mødet med Styrelsen for Patientsikkerhed, for der er behov for at kunne drøfte forudsætningerne for arbejdet med patientsikkerhed. Lægeforeningen er også indkaldt til møde i styrelsen.
3 kommentarerDagens Medicin sætter projektøren på Styrelsen for Patientsikkerhed Nyt debatpanel vil i efteråret endevende Styrelsen for Patientsikkerhed. Deltag selv i debatten.
1 kommentarNordiske lande går sammen i kampen mod »farlige læger« Kritikken af EU’s alarmsystem for læger, der efter at have fået frataget deres autorisation i ét EU-land blot rejser videre til et andet og praktiserer, har fået de fem nordiske lande til at gå sammen om et nyt nordisk alarmsystem.
Skriv en kommentar
Læger vil være med til at gennemgå politianmeldelser Ekspertlæger bør deltage i gennemgang af politianmeldelser, mener Lægeforeningen.
1 kommentar
Lægeforeningens formand: Underskriftindsamling sender alvorligt signal Styrelsen for Patientsikkerhed bør lytte til lægernes protester og ændre adfærd, mener Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing.
2 kommentarer
Lægeforeningen: Styrelsen for Patientsikkerhed kan blive meget bedre Lægeforeningen skal også ind at drøfte Styrelsen for Patientsikkerheds linje i forhold til lægeligt ansvar. Foreningen mener, at styrelsen i dag fokuserer for meget på at straffe frem for at vejlede.
Skriv en kommentar
Andreas Rudkjøbing vred over nyt tilsynskoks: Hvor svært kan det være? Formanden for Lægeforeningen synes, det er meget mærkeligt, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke har formået at få kommunikationen med de øvrige nordiske lande om tilsynssager op at køre. For det var jo bl.a. det, styrelsen blev sat i verden for tilbage i 2015
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Hjælp på vej til udenlandske læger, der vil arbejde i Danmark Et politisk flertal blæser nu til kamp mod de tårnhøje sagsbunker i Styrelsen for Patientsikkerhed, der betyder, at ikke-EU læger må vente næsten tre år på at få behandlet deres ansøgning om dansk autorisation. Området tilføres 23,1 mio. kr. over de næste 2 år. »Positivt at der nu viser sig en erkendelse af, at det her kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Lægeforeningen.
1 kommentar
Camilla Rathcke er ny formand for Lægeforeningen Tidligere formand for Yngre Læger Camilla Rathcke bliver ny formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Lang sagsbehandling i styrelse rammer læger og patienter Styrelsen for Patientsikkerhed gav ‘Anal-lægen’ og 18 andre sundhedspersoner mulighed for at praktisere, selvom de havde udsat patientsikkerheden for fare. Forkert læsning af loven og ekstrem sagsbehandlingstid er forklaringen, viser gennemgang af sagen. Styrelsen skader både retssikkerhed og patientsikkerhed, vurderer Lægeforeningen. Styrelse beklager.
Skriv en kommentar