153 danske patienter har tyvstartet på behandling med nyt kræftmiddel Den nye PD-1-hæmmeren Keytruda fra MSD blev 17. august markedsført i Danmark. Men inden lægemidlet mod modermærkekræft kom på markedet, var 153 danske patienter allerede i behandling med Keytruda, viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Danske kræftlæger har i mange tilfælde ikke haft tålmodighed til at vente på, at det nye lægemiddel Keytruda fra MSD blev markedsført i Danmark. Tal fra sundhedsstyrelsen viser, at 153 danske patienter med modermærkekræft allerede var blevet sat i behandling med Keytruda, da immunterapibehandlingen blev markedsført 17. august.  Keytruda tilhører en ny klasse af PD-1-hæmmere, som øger immunsystemets chance for at lokalisere og dræbe kræftceller – og er én af tre markedsførte PD-1-hæmmere i Danmark. Bristol Myers Squibb har markedsført...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind