Brønderslev-klinik over­tager to yder­numre i Jerslev Jerlsev Lægehus bliver tilknyttet Lægeklinikken i Bredgade i Brønderslev. Borgerne i området håber på en satellit-løsning.

Patienter i Jerslev-området kommer ikke til at stå uden læge, når de to nuværende læger i Jerslev Lægehus går på pension 1. april.

Region Nordjylland har nemlig bekræftet, at patienterne overgår til Lægeklinikken i Bredgade i Brønderslev. Det skriver borgerne i Jerslev på deres hjemmeside 9740.dk. Og patienterne fra Jerslev Lægehus håber på, at den nye løsning bliver en transitklinik.

»Da Lægeklinikken i Bredgade har flere læger ansat, er det Jerslev-borgernes ønske og håb, at det ellers meget velfungerende Jerslev Lægehus kan videreføres som satellitklinik,« står der således på hjemmesiden.

Glad for tildeling af læge

Når Lægeklinikken i Bredgade overtager Jerslevs to ydernumre, bliver de godt og vel 2.400 patienter fra Jerslev Lægehus automatisk tilknyttet Bredgade-klinikken i Brønderslev.

Jerslev-områdets fem borgerforeninger og en arbejdsgruppe for området har tidligere i et fælles brev til Region Nordjylland og Lægeforeningen givet udtryk for, at de gerne ser Jerslev Lægehus videreført på den ene eller anden måde. Og det ønske holder borgerne i området fast i:

»Arbejdsgruppen er utrolig glad for at have fået vished for, at vi alle får tildelt en læge. Nu håber vi så på, at det bliver med Jerslev Lægehus som satellitklinik, så tæt på borgerne som muligt,« lyder det på hjemmesiden.

Praksis i Jerslev dækker primært borgerne fra det geografiske landområde, der udover Jerslev by består af oplandsbyerne Sterup, Hellum, Klæstrup og Kirkholtmylund.

Praktiserende læge i Lægeklinikken i Bredgade, Kaj Bernth, ønsker ikke at udtale sig om muligheden for en satellitklinik, før lægeklinikken har overtaget de to ydernumre 1. april.

Skriv kommentar