Bevæbnede voldsmænd hærgede akutmodtagelse Politiet måtte trække pistoler, da op mod 80 personer bevæbnet med slagvåben gik amok på akutmodtagelse.

De ansatte på akutmodtagelsen i Odense blev i nat fanget midt i et bandeopgør, da to rivaliserende grupper fra Vollsmose stødte sammen.

For mens personalet behandlede en patient, der var blevet skudt og knivstukket under sammenstødet, troppede op mod 80 personer fra den rivaliserende bande op på akutmodtagelsen, der havde fulgt efter ambulancen med den tilskadekommende.

»Der kommer 70-80 personer med køller ind i modtagelsen for at finde det her offer. De løb igennem hele modtagelsen, men fandt ikke vedkommende,« siger oversygeplejerske Lene Wichmann til Berlingske Nyhedsbureau.

Over telefonen guidede hun sine medarbejdere.

»Jeg sagde, at de skulle søge væk fra vinduerne, så de søgte mod nogle rum i midten af skadestuen, hvor de gjorde deres bedste for at beskytte sig selv og patienterne. Da der kom lidt mere ro på, sørgede de for, at der ikke kom flere patienter ind,« 

Personerne ødelagde vaser, rev billeder ned fra væggen, smadrede en rude i en ambulance, og politiet måtte trække pistoler for kontrol over situationen.

Ifølge hospitalsdirektør Jane Kraglund overvejer sygehuset nu, om der skal ansættes vagtfolk på akutmodtagelsen.

»Vi har ingen vagter på vores skadestue, men det er naturligvis noget, vi overvejer, om der er brug for,« siger hun til TV2 Nyhederne.

Hospitalet er i fuld gang med at følge op på bandeoverfaldet på den Fælles Akut Modtagelse. Patienterne er blevet tilbudt hjælp, og personalet vil i løbet af i dag få mulighed for at tale med en psykolog, skriver hospitalet på sin hjemmeside.

Skriv kommentar