Ved hjælp af en ny metode har forskere fra Københavns Universitet fundet en potentielt betydningsfuld lægemiddelforbindelse. Efterfølgende har andre forskere fra samme fakultet vist i farmakologiske forsøg, at forbindelsen binder til den humane receptor GPRC6A, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Forskerne på Københavns Universitet har arbejdet intensivt med GPRC6A i flere år. Det er bl.a. GPRC6As indflydelse på stofskiftet i mus, der får forskerne til at tro, at den kan vise sig at være vigtig. Tidligere har professor Hans...

Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Sundhedsdekaner uenige: Hvad betyder sundhedsreformen for fremtidens forskning? Flere ph.d.'er, loft for læger og styring mod det nære? De sundhedsvidenskabelige dekaner læser sundhedsreformens afsnit om den fremtidige fordeling af sundhedsvidenskabelige ph.d.'er vidt forskelligt.
Skriv en kommentar
Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Studie: Ny metode kan revolutionere hjerneforskningen Forskere har udviklet en metode til at måle ilt i hjernen. Metoden viser bl.a. at når mus står stille, opstår der skadelige lommer af iltmangel i hjernen. Det samme gælder formentlig også mennesker og viser, hvor vigtigt det er at bevæge sig, siger professor Maiken Nedergaard.
Skriv en kommentar
Aldringsforsker: I fremtiden vil vi kunne behandle aldring på samme forebyggende måde, som vi i dag behandler forhøjet kolesteroltal Danske forskere står i spidsen for en ny database over alle kliniske forsøg med lægemidler til at bremse aldringsprocessen. Aldring er ikke en konstant, der ikke kan gøres noget ved, men i stedet en biologisk proces, som vi kan manipulere, siger forsker Morten Scheibye-Knudsen.
Skriv en kommentar
Ny lærestolsprofessor: »Der kommer mange flere behandlinger for mange flere genetiske sygdomme« Københavns Universitet har udnævnt overlæge Elsebet Østergaard til ny lærestolsprofessor i Klinisk Genetik. Hun vil med sin forskning finde endnu flere svar på, hvor patienternes sygdomme kommer fra.
Skriv en kommentar
Mikroplast i patienters åreforkalkningsplak øger risiko for blodprop eller død markant Det kan have fatale konsekvenser, når mikroplastik samler sig i åreforkalkningsplak, viser italiensk undersøgelse. Resultatet overrasker ikke dansk forsker, der oplever, at de helbredsmæssige konsekvenser af mikroplast i den menneskelige organisme er dårligt belyst.
Skriv en kommentar
Nyt forskningsprojekt undersøger psykedelisk terapi til uhelbredeligt syge Et nyt forskningsprojekt undersøger, om det psykedeliske stof psilocybin kan bruges til psykologisk behandling af uhelbredeligt syge mennesker. EU støtter projektet med 6,5 mio. euro.
Skriv en kommentar