»Vi skal tage højde for, at den praktiserende læge er under gevaldig forandring«

»Vi skal tage højde for, at den praktiserende læge er under gevaldig forandring« Størstedelen af kommende speciallæger i almen medicin er kvinder med børn. Og hvis så mange som muligt skal ende som praktiserende læger, kræver det mere fleksible rammer. Det mener Yngre Læger, som foreslår en overenskomst for ansatte speciallæger i almen praksis. Vi kigger på muligheden, siger PLA.

Om to et halvt år er 34-årige Trine Roos Stenberg færdiguddannet speciallæge i almen medicin og målet er på sigt at nedsætte sig som praktiserende læge. Hun har tre små børn og en travl ægtefælle, der også er læge, og derfor er en arbejdsuge på maksimalt 37 timer af høj prioritet i de første år som færdiguddannet. »Jeg kan godt møde holdningen, at jeg er doven eller svag, hvis jeg ytrer, at jeg ønsker at afgrænse min arbejdstid til 37...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind