Camilla Rathcke
Foto: Lægeforeningen

Vi skal beskytte patienternes sikkerhed mod farlige alternative behandlinger RAB-ordningen giver patienterne indtryk af, at myndighederne anbefaler alternativ behandling. Men det er en falsk tryghed, for alternativ behandling er kendetegnet ved, at der ikke er videnskabelig dokumentation for, at det virker. Derfor bør ordningen nedlægges, skriver Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke, i et svar til Cathrine Rahbek.

Lad mig starte med at slå fast, at Lægeforeningens forslag om at nedlægge RAB-ordningen ikke er ensbetydende med, at vi vil afvikle alternativ behandling. Det handler bestemt heller ikke om at stille ringere krav til dem, som kalder sig alternative behandlere. Tværtimod handler det for Lægeforeningen om at øge patienternes sikkerhed i mødet med alternativ behandling, og det er på den baggrund, at vi ønsker RAB-ordningen afskaffet.  Der er alvorlige eksempler på, at patienter risikerer at komme til skade eller...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind