35.000 børn og unge var sidste år i psykiatrisk behandling. Det svarer rundt regnet til 1600 hele folkeskoleklasser. Tallet er enormt, og flere og flere børn diagnosticeres med en psykisk lidelse. Læg dertil, at børn og unge går ubehandlede rundt, fordi vi ikke har de rette tilbud til dem. Den situation er helt uholdbar – ikke mindst for børnene, som har en langt hårdere hverdag, end de burde. Fra næsten alle aktører i sundhedsvæsenet hører vi, at psykiatrien skal opprioriteres,...

Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Mikkel Rasmussen: Hvis ikke nu, hvornår så? DEBAT: Den politiske stilhed har længe været larmende til trods for, at det igen og igen viser sig, hvorfor der er behov for handling i psykiatrien. I kølvandet på en intensiveret debat og efter pres fra flere partier begynder forhandlingerne om en 10-årsplan nu 24. august. Dette momentum skal forløses, for meget håb er koblet op på troen på, at nu er det nu skriver Mikkel Rasmussen.
Skriv en kommentar
Poul Videbech og Gitte Ahle: Man får ikke en Lamborghini, hvis man kun vil betale for en Trabant Det haster med at realisere Sundhedsstyrelsens 10-årsplan for det psykiatriske område. Psykiatrien bør styrkes, fordi vi fra rapporter og videnskabelige undersøgelser ved, at behandles psykisk sygdom ordentligt med den tid, det kræver, er der glimrende resultater. I det modsatte tilfælde kan det i værste tilfælde ende med grov kriminalitet, misbrug og selvmord.
3 kommentarerDet er i høj grad en politisk beslutning, hvor meget tvang der anvendes i Danmark Hovedparten af tvangen i psykiatrien kan skyldes manglende ressourcer. Derfor er det frustrerende gentagne gange at høre politikere gøre anvendelsen af tvang til et fagligt og uddannelsesmæssigt problem, som psykiatrien selv skal løse, skriver overlæge Simon Hjerrild.
Skriv en kommentarPsykiatrien er et valgtema til det kommende regionsvalg Alle partierne vil det bedste for psykiatrien, så det, der adskiller os, er, hvilken rækkefølge vi vil prioritere det i, skriver Jacob Rosenberg, overlæge og medlem af regionsrådet i hovedstaden for de konservative.
1 kommentar
Psykiater: Diagnosen i et register dokumenterer ikke forekomsten af skizofreni Psykiater Julius Vinbjerg stiller sig kritisk over for sammenhængen mellem hashpsykose og senere diagnosticering med skizofreni. For hvordan stilles diagnosen egentlig i dag?
1 kommentar
SIND: Tiårsplan for psykiatrien – hvordan sikrer vi, at vi også når målene? Lige nu arbejdes der intenst på at udforme en tiårsplan for psykiatrien. Men hvordan sikrer vi os, at planen også bliver til noget, når den er udarbejdet. Formand for landsforeningen SIND kommer her med et bud inspireret af bl.a. FNs Verdensmål.
Skriv en kommentarSundhedsreformen svigter i alarmerende grad psykiatrien Skyklapper og døve ører kendetegner regeringens sundhedsretning.
Skriv en kommentarPsykiaterens ansvar for et sygt menneske kan ikke konsekvensløst erstattes Mennesker med psykisk sygdom har behov for både en psykologfaglig og en lægefaglig behandling. Og psykiateren er uddannet til at tage behandlingsansvaret – og håndtere balancen mellem biologi, psykologi og sociale faktorer.
3 kommentarerSkærpet tilsyn med psykiatere kan være nødvendigt Det var fuldt berettiget, at Styrelsen for Patientsikkerhed skred håndfast ind over for psykiater Michael Schmidt i Slagelse.
5 kommentarer
Åbent brev: Husk nu dem, som er hårdest ramt af psykisk sygdom DEBAT: I et åbent brev fra Dansk Psykiatrisk Selskab lyder opfordringen til Christiansborg, at politikerne husker på, at en solid investering i en kapacitetsudvidelse i den regionale psykiatri vil være til gavn for de patienter, der er hårdest ramt af psykisk sygdom.
Skriv en kommentar