Den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har godkendt lægemidlet Darzalex (daratumumab) til førstelinjebehandling af patienter med nydiagnosticeret knoglemarvskræft, og det vil formodentlig bane vej for en snarlig europæisk godkendelse af daratumumab til førstelinjebehandling af myelomatose. Det mener professor i hæmatologi ved Syddansk Universitet Torben Plesner, der er overlæge og specialeansvarlig på hæmatologisk afdeling på Vejle Sygehus. »Det er i særklasse solide fase 3 data, som peger på en halvering af risikoen for sygdomsprogression eller død, der ligger til grund for den amerikanske...

Risikoen for at udvikle myelomatose kan være afhængig af bopæl Der er en uensartet geografisk fordeling af myelomatosetilfælde i Danmark og et potentielt ‘hotspot’ i fire kommuner. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Aalborg Universitetshospital står bag.
1 kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Vejle stikker af fra andre sygehuse i behandling af knoglemarvskræft Region Syddanmark og Vejle Sygehus har i særlig høj grad forbedret overlevelsen for patienter med knoglemarvskræft, viser ny årsrapport.
1 kommentar
Myelomatose-middel kan miste KRIS-anbefaling En kortere overlevelse end forventet betyder, at regionernes koordineringsråd nu overvejer, om lægemiddel mod myelomatose forsat skal anvendes i Danmark. Dansk Myelomatose Studie Gruppe er forarget over udmeldingen.
Skriv en kommentar
Stort nordisk studie: Gode resultater med MRD-guidet behandling med venetoclax, lenalidomid og rituximab ved MCL Et stort nordisk studie viser, at man med fordel kan lade målinger af minimal sygdomsrest guide behandlingen af patienter med mantle celle lymfom. Det kan både gavne sundhedsvæsenets økonomi og patienternes bivirkningsbyrde, ligesom det er muligt at stoppe og genoptage behandling, hvis man lader minimal restsygdom være behandlingsvejledende, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse skal klarlægge mulige risikofaktorer for myelomatose Hæmatologer og arbejds- og miljømedicinere forbereder undersøgelse, som skal forsøge at finde forklaringer på høj forekomst af myelomatose i enkelte danske kommuner.
Skriv en kommentar
Mange spørgsmål, men kun få svar Hvorfor er forekomsten af myelomatose betydeligt højere i fire danske kommuner end i landets øvrige kommuner, spørger forskerne bag en ny undersøgelse. I landsbyen Ødis i det sydlige Jylland spørger tre af byens indbyggere også sig selv om, hvorfor der er tre tilfælde af en sjælden kræftsygdom som myelomatose blandt byens kun 428 indbyggere.
Skriv en kommentar
Det bliver mere og mere farligt at være en kræftcelle ved knoglemarvskræft Det vælter i disse år frem med en lang række nye behandlinger til patienter med knoglemarvskræft. En helt ny receptor for både CAR-T-celleterapier og bispecifikke antistoffer har set dagens lys, og behandlinger målrettet denne receptor viser særdeles overbevisende resultater
Skriv en kommentar
Overlæge: Medicinrådets beslutning er godt nyt for skrøbelige AML-patienter Medicinrådet har godkendt behandling med kombinationen af venetoclax og subkutan azacitidin som førstelinjebehandling til skrøbelige patienter med AML. Det glæder dansk overlæge, som forklarer, at rigtig mange patienter vil få gavn af kombinationsbehandlingen.
Skriv en kommentar