Et nyt anti-CD20-lægemiddel til behandling af patienter med multipel sklerose kan snart komme på markedet. Ublituximab, som lægemidlet hedder, har i hvert fald vist overbevisende resultater i et klinisk fase 3-forsøg, hvor behandlingen blev målt op imod behandling med teriflunomid (Aubagio) til patienter med recidiverende multipel sklerose. Efter 96 ugers behandling med enten ublituximab eller teriflunomid blev de årlige tilbagefaldsrater reduceret med hhv. 59,4 pct. i ULTIMATE I-studiet og 49,1 pct. i ULTIMATE II-studiet ved behandling med ublituximab sammenlignet med...

Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant Dagens Medicin har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.
Skriv en kommentar
5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.
Skriv en kommentarOcrevus og Kesimpta viser gode takter på ECTRIMS Nye data fra et klinisk forsøg med sklerosebehandlingen Kesimpta viser, at behandlingen også er sikker at bruge over længere tid. Ocrevus viser også gode takter på den lange bane.
Skriv en kommentarHer er højdepunkterne fra årets amerikanske sklerosekongres Årets kongres for Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS) løb af stablen i slutningen af februar med en stjerneparade af den nyeste forskning inden for multipel sklerose. Dagens Medicin har samlet en buket af de mest interessante forskningsresultater fra kongressen.
Skriv en kommentar
Vacciner mod virus kan måske beskytte mod udvikling af sklerose Forskere finder sammenhæng mellem infektion med Epstein Barr-virus og udvikling af multipel sklerose. Blandt andre BioNTech og Moderna er i gang med at udvikle vacciner mod netop Epstein Barr-virus for at forhindre en lang række sygdomme.
Skriv en kommentar
Ny klinisk lektor forsker i billeder af hjernen Overlæge Ronald Antulov er ny klinisk lektor i neuroradiologi på Sydvestjysk Sygehus. Han forsker i, hvordan man aflæser og analyserer billeder af hjernen hos patienter med sygdommen multipel sklerose.
Skriv en kommentar
Graviditet påvirker ikke sygdommens udvikling hos kvinder med multipel sklerose Hvorvidt graviditet har en langtidsbeskyttende effekt mod sygdomsforværring ved multipel sklerose er omdiskuteret. Ny dansk forskning viser, at det ikke gør nogen forskel.
Skriv en kommentar
Dansk keynote ved ECTRIMS: Derfor er træning så vigtigt ved MS Professor Ulriks Dalgas er ved ECTRIMS blevet bedt om at holde et keynote-oplæg om vigtigheden af træning hos personer med multipel sklerose.
Skriv en kommentarSolid effekt af ozanimod efter fire år Data fra fase 3-studiet DAYBREAK viser god langtidseffekt af behandling af patienter med multipel sklerose med Bristol Myers Squibbs ozanimod.
Skriv en kommentarMikroRNA kan spille en rolle i prognosen ved MS Dansk forskning viser, at det er muligt ved hjælp af mikroRNA at udtale sig om behandlingseffekten ved behandling af multipel sklerose. MikroRNA kan måske også sladre om meget mere, siger forsker.
Skriv en kommentarGod langtidseffekt af Enspryng ved NMOSD Nye data, der er blevet præsenteret på ECTRIMS, viser, at mere end 70 pct. af patienter med NMOSD ikke har haft sygdomstilbagefald i løbet af fire års behandling med Enspryng.
Skriv en kommentar