Mellem 15 og 20 pct. af personer med type 1-diabetes har tilbagevendende problemer med natlig hypoglykæmi i et omfang, hvor de har brug for andre personers hjælp, når deres blodsukker bliver faretruende lavt (alvorlig hypoglykæmi). Nu viser et nyt dansk studie, at denne gruppe risikopersoner med type 1-diabetes med fordel kan være i behandling med Tresiba, da det er bedre egnet end Lantus til at holde blodsukkeret stabilt gennem natten og reducere forekomsten af natlige hypoglykæmier. Ifølge en af forskerne...

Patienter og glukosemålere er ofte ikke enige om hypoglykæmi Brugen af kontinuerlige glukosemålere blandt personer med type 1- eller type 2-diabetes betyder, at hypoglykæmi oftere bliver opdaget. Det er bare ikke sikkert, at patienterne mærker det, ligesom det ikke er sikkert, at glukosemålerne opfanger det, som patienterne mærker. Vi skal både tage patienterne og glukosemålerne alvorligt, da de begge er vigtige at forholde sig til, siger forsker.
Skriv en kommentar
Hypoglykæmi er forbundet med øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser Personer med behov for hæmodialyse kan være i risiko for udvikling af hjerterytmeforstyrrelser, især hvis de samtidig har hypoglykæmi. Nyt dansk studie finder dog kun en sammenhæng mellem hypoglykæmi og hjerterytmeforstyrrelser hos personer uden diabetes. Studiet kan bidrage til at gøre det lettere at pege på, hvilke patienter vi særligt skal holde øje med, siger forsker.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentarGenetisk variant øger risikoen for hypoglykæmi Forskere har kortlagt en genetisk mekanisme bag øget risiko for hypoglykæmi. Opdagelsen kan måske bruges til at risikostratificere personer med type 1-diabetes, så det bliver muligt at forudsige, hvem der har størst risiko for hypoglykæmi. Det kan have betydning for, hvordan man griber behandlingen an, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Tarmhormoner giver håb for behandling af knogleskørhed hos personer med diabetes Personer med type 1- eller type 2-diabetes har øget risiko for knoglefrakturer, men det kan nye diabeteslægemidler målrettet tarmhormonerne måske lave om på.
Skriv en kommentarStort engelsk studie: Type 2-diabetes øger risikoen for 57 andre sygdomme Stort studie fra Cambridge viser, at en diagnose med type 2-diabetes sjældent kommer alene. Ifølge forskerne øger type 2-diabetes risikoen for 57 andre tilstande. Studiet afventer fortsat offentliggørelse.
Skriv en kommentar
Algoritme kan forudsige forværring i komplikationer til type 1-diabetes Forsker fra Steno Diabetes Center Copenhagen har udviklet en algoritme, der med høj præcision kan forudsige, om personer med komplikationer til type 1-diabetes vil opleve forværring af deres komplikationer inden for fem år.
Skriv en kommentar
SDCC udvikler teknologi til at samkøre diabetesteknologier Steno Diabetes Center Copenhagen har igangsat et projekt, der skal gøre en ende på besværlighederne med flere forskellige systemer til de forskellige blodsukkermålingsapparater og insulinpumper.
Skriv en kommentar
Syddanmark vil skabe bedre samarbejde om nydiagnosticerede diabetespatienter Diabetes type 2-patienter, som netop har fået diagnosen, efterlyser hjælp til at navigere i deres nye tilværelse, viser ny rapport bestilt af Steno Diabetes Center Odense. Centret er i forvejen i gang med at afprøve opstartsforløb for nydiagnosticerede i samarbejde med almen praksis og kommunerne.
Skriv en kommentarOral semaglutid er lige så godt – eller måske bedre – end den injicerede version Kombinationen af oral semaglutid og insulin er lige så effektiv, eller måske endda mere effektiv, end den injicerbare version af diabetesmedicinen i forhold til at behandle type 2-diabetes, viser ny forskning.
Skriv en kommentar