Tomater virker mod apopleksi En kost, der er rig på tomater, kan reducere risikoen for at få et apopleksi, dvs. både hjerneblødninger og blodpropper i hjernen, med 55 pct. 

Det konkluderer et finsk studie, som er offentliggjort i tidsskriftet Neurology.  Det er stoffet lycopen, som har den forebyggende effekt – et stof, der også findes i peberfrugter og vandmeloner. Studiet omfatter 1.031 mænd i alderen 46-65 år, der indgår i et finsk kohortestudie. Studiet viser, at de mænd, der har mest lycopen i blodet, har færrest tilfælde af blodpropper i hjernen og hjerneblødninger. Niveauet af lycopen blev målt i mændenes blod ved studiets start, hvorefter de blev fulgt i...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement