Onsdagens glade historie var, at regionerne går ind for et speciale i akutmedicin. Meldingen vakte opsigt, bl.a. i Holbæk, hvor en gruppe begejstrede akutlæger lod sig fotografere med tommelfingrene i vejret — en herlig afveksling på det ellers så politisk korrekte, røvkedelige Twitter. Nu er der så én væsentlig aktør, som har meldt klart ud i denne sag, og det bør være et vink med en vognstang til Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen. Om et øjeblik skal han videresende en akutudvalgsrapport...
Akutmedicinere har krav på opbakning og respekt De etablerede specialer skylder på dette tidspunkt at vise en reel respekt for, at der rent faktisk er truffet en beslutning om at indføre et nyt speciale i akutmedicin.
Skriv en kommentarRegion Hovedløs Regionsledelsen har hele tiden gjort de 500 klinikere til en del af beretningen om, at Epic var det rette valg.
1 kommentarGoddag mand økseskaft Ellen Trane Nørby, det er på tide at bøje arm med sundhedsloven og dine styrelser.
2 kommentarer
Et grønt råb om hjælp LEDER: Den grønne omstilling i sundhedsvæsenet har alt for længe været overladt til lokale ildsjæle og sporadiske initiativer, som uanset at de har været godt tænkt og har skabt resultater på den korte bane, jo slet ikke tilføjer den nødvendige acceleration og fart til processen.
Skriv en kommentar
Leder: Forudsigelig tvang Regeringens aktuelle lovforslag, der vil indføre en national fordeling og styring af lægekapaciteter i det almenmedicinske tilbud, er et direkte udtryk for, at Danske Regioner og PLO ikke har formået at løse opgaven med lægedækning i hele landet.
3 kommentarer
Sløvende sagsbehandling i Styrelsen for Patientsikkerhed Det er kritisabelt, at sagsbehandlingstiden for læger, der er under mistanke for ikke at leve op til de faglige standarder for udskrivning af afhængighedsskabende lægemidler, kan tage mere end tre år. I mellemtiden kan lægerne fortsætte deres udskrivningspraksis.
Skriv en kommentar
Kill your darlings: Danmarks Bedste Hospitaler lukker og slukker LEDER: Fremover vil vi ikke længere kåre Danmarks Bedste Hospitaler. Efter 17 år med fokus på data og behandlingskvalitet har vi besluttet, at det er slut, og derfor blev kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2024 fra februar i år den sidste. Selvom det selvfølgelig er vemodigt, er det også det eneste rigtige at gøre.
Skriv en kommentar
Med ledelse skal sundhedsvæsenet bygges En succesfuld implementering af sundhedsreformen forudsætter, at vi viser sundhedsvæsenets ledere på alle niveauer tillid og giver dem tid og rum til at indarbejde de nye strukturer og samarbejder.
Skriv en kommentar
Tid til at give forskere samme rettigheder som patienter? I en tid, hvor det politisk er populært at give patienterne flere og flere rettigheder, er det måske tid til at overveje, om forskere, skal have tilsvarende rettigheder, hvis deres forskningsprojekter fordyres eller udsættes urimeligt længe på grund af offentlige myndigheders inkompetence, smøleri eller underbemanding.
Skriv en kommentar
Guld i gaderne Hospitaler i hovedstadsområdet har succes med at oplære og uddanne iranske sygeplejersker til danske forhold. Potentialet er stort, hvis man politisk vil investere i en fælles model, der kan uddanne de udenlandske sygeplejersker til både kommuner og hospitaler.
Skriv en kommentar
Generalisterne kommer, men ikke af sig selv En revision af den lægelige videreuddannelse skal give os et bedre match mellem patienternes behov og lægernes kompetencer, mere fokus på faglig bredde og øget fleksibilitet. Men generalisterne kommer ikke uden opgør med måden, vi er vant til at uddanne speciallæger på, eller uden en ændring af strukturen i sundhedsvæsenet. Heldigvis er begge dele på vej, skriver Dan Brun Petersen.
Skriv en kommentar