Det har betydning for familiemedlemmer til en kræftpatients helbred, hvornår en palliativ indsats bliver iværksat. Det viser et late breaking abstract, som blev præsenteret på sidstedagen af ASCO. Et randomiseret lodtrækningsforsøg der kørte fra 2010 til 2013 med 207 patienter har vist, at det gør en forskel for både patienter og pårørende, hvornår den palliative indsats tilbydes. I forsøget blev patienterne tilbudt palliativ behandling med 12 ugers mellemrum, og for gruppen der fik tidlig palliation, var overlevelsen forbedret. Og samtidig...

ASCO: Lovende data fra to store kliniske forsøg til behandling af lungekræft Den stod på lungekræft gange to, da der på den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev fremlagt de nyeste data vedrørende behandling med durvalumab og osimertinib.
Skriv en kommentarTillæg af isatuximab til standardbehandling forbedrer udfaldet ved myelomatose Isatuximab plus standardbehandling giver bedre progressionsfri overlevelse, længere respons og højere responsrater, viser nyt studie offentliggjort på ASCO. Isatuximab kan blive rygraden i en ny behandling og forbedre udfaldet for patienter med denne uhelbredelige sygdom, siger forsker.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarFjernmonitorering øger ikke overlevelsen blandt danske kræftpatienter Danske patienter opnår ikke en øget overlevelse efter behandling for lungekræft, hvis de bliver fjern-monitoreret, så læger kan gribe hurtigt ind over for behandlingsbivirkninger eller ved tilbagefald. Det skyldes nok, at vi i forvejen har en meget høj standardbehandling, siger forsker.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Kvinder med hoved-halskræft får mindre intensiv behandling Amerikansk analyser viser, at der er kønsforskelle på udfald og behandling af hoved-halskræft.
Skriv en kommentar
Nyere medicin giver ikke øget kræftrisiko i bugspytkirtlen GLP-1 analoger og DPP-4 hæmmere adskiller sig ikke fra øvrige blodsukkerreducerende lægemidler i forhold til betændelse eller kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentar
Hjertesvigtpatienter har øget kræftrisiko Almindelige kræftformer som lunge-, hud- og tarmkræft forekommer langt hyppigere blandt patienter med hjertesvigt end i den øvrige befolkning, viser undersøgelse fra Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentarNy vaccine giver bedre beskyttelse mod livmoderhalskræft Undersøgelse viser, at ny udgave af HPV-vaccinen Gardasil kan give beskyttelse mod flere tilfælde af livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar