Styrelse klar til at offentliggøre lægers honorarer fra industrien Nye regler vil fra 1. november betyder større åbenhed om sundhedspersoners tilknytning til lægemiddelindustrien.

Fra 1. november 2014 træder nye regler for sundhedspersoners samarbejde med lægemiddel- og medicovirksomheder i kraft. Det meddeler Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside. De nye regler betyder, at Sundhedsstyrelsen skal offentliggøre oplysninger om sundhedspersoners honorar fra lægemiddel- og medicovirksomheder. Har en apoteker, læge, sygeplejerske eller tandlæge flere forskellige tilknytninger til den samme virksomhed, er det det samlede honorar fra virksomheden pr. kalenderår, der vil blive offentliggjort, skriver Sundhedsstyrelsen. Reglerne om økonomisk støtte fra en lægemiddel- eller medicovirksomhed er også ændret, så sundhedspersoner...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind