Et stort studie fra Australien kaster nyt lys over spørgsmålet om, hvorvidt D-vitamin tidligt i livet kan reducere risikoen for at udvikle eksem og allergi. D-vitamin findes i forskellige fødevarer og som kosttilskud, men 90 pct. af vores D-vitamin får vi fra Solens lys. I det nye studie har forskere undersøgt, om babyer, der i deres første måneder af livet blev udsat for Solens stråler, havde mindre risiko for at udvikle eksem og allergi sammenlignet med babyer, der modtog D-vitamin...

Højdepunkter: Små og store nyheder fra danske forskere på EAACI 2021 Den store årlige allergikongres EAACI er slut, og vi ser tilbage på de bidrag, som danske forskere bragte med.
Skriv en kommentarFine internationale højdepunkter på trods af EACCI-dækning med benspænd Dagens Medicins dækning af årets store allergikongres EAACI har ikke været helt uden udfordringer, men vi har stadig fundet frem til en række internationale højdepunkter.
Skriv en kommentarBåde patienter og læger mangler viden om adrenalin-autoinjektorer Nyt studie viser, at mange læger ikke har helt styr på adrenalin-autoinjektorer til patienter med risiko for anafylaksis. Forskerne bag studiet tror heller ikke på, at patienterne vil bruge autoinjektorerne rigtigt i tilfælde af et anafylaktisk chok.
Skriv en kommentarIntralymfatisk immunterapi for græspollenallergi giver øget livskvalitet Forskere og læger på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og en lang række lægeklinikker afprøver til efteråret en ny form for immunterapi til personer med græspollenallergi. Ny forskning viser, at personer, som allerede har prøvet immunterapien, oplever behandlingen som både smertefri og livskvalitetsforbedrende.
Skriv en kommentarDupilumab har solid effekt på personer med moderat til alvorlig astma Dupilumab reducerede i et fase 2b-forsøg antallet af årlige astmaforværringer med 86 pct. hos personer med allergisk astma. Lægemidlet havde også effekt på antistoffer i blodet.
Skriv en kommentar
Klar sammenhæng mellem eksem og bred vifte af andre sygdomme Personer med atopisk eksem har øget risiko for at udvikle alt fra kroniske tarminfektioner til psykiske sygdomme. Dansk forsker advarer forældre om ikke at tage det alvorligt nok.
1 kommentarTezepelumab viser gode resultater hos personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem Positive resultater fra et fase 3-forsøg med Tezepelumab som behandling til personer med ukontrolleret astma og atopisk eksem er netop blevet fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentar
Flere rammes i dag af astma og allergi – og det sker tidligere i livet Ny forskning fra Aarhus Universitet og Blodbanken på Aarhus Universitetshospital viser, at andelen af danskere med høfeber og astma er tredoblet inden for de seneste 50 år. Samtidig bliver folk ramt tidligere i livet i dag, end de gjorde før i tiden.
Skriv en kommentar
Stort klinisk forsøg skal gøre livet lettere for græspollenallergikere Forskere begynder snart et stort dansk forsøg med en langt mere enkel behandling af græspollenallergi end den, der er mest benyttet i dag. Behandlingen, som består af injektioner med immunterapi i lymfeknuderne, kan spare samfundet for millioner, siger en af forskerne bag.
1 kommentar
Allergen immunterapi kan måske forhindre astma i at udvikle sig Analyse af data fra det store REACT-studie viser, at sublingual immunterapi virker lige så godt som injektioner i forhold til at skabe immunitet over for forskellige typer af luftvejsallergier. Desuden viser analysen, at behandling med allergen immunterapi ikke alene giver færre astmasymptomer, men også forebygger udvikling af mere svær astma. Dataene blev præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentar