Kommentar til artikel om 22 muligt overflødige behandlinger og undersøgelser — Dagens Medicin nr. 20/2016: I de nordiske lande er der enighed om at behandle streptokok-halsbetændelse med antibiotika (1-3). Behandlingen forkorter varigheden af symptomer, reducerer risikoen for alvorlige komplikationer og bryder smittekæder. Kun hos omkring en tredjedel af patienter med symptomer på halsbetændelse skyldes symptomerne gruppe A hæmolytiske streptokokker (GAS). Udfordringen er derfor at identificere og behandle disse patienter og undlade at give antibiotika til resten. Studier udført i praksis...

Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentarForsvar for MIN journal REPLIK: For de fleste patienter vil det blot betyde mere bekymring at kunne læse direkte med i egen læges journal, skriver praktiserende læge Thomas Olsen.
Skriv en kommentar
Er det på tide at vende sundhedshuset Slotholmsgade udad som sygehusene i reformudspillet? DEBAT: Kære sundhedsminister, jeg har svært ved at komme til dit sundhedshus. Har du mulighed for at tage på hjemmebesøg i almen praksis i Thy? Det er måske ikke effektivt, men kan være værdifuldt, skriver Jens Tilma.
Skriv en kommentarDebat: Jeg har ikke fingrene i klejnekassen Alle kan blive enige om, at der ikke må forekomme snyd, men der bliver brugt alt for mange personaleressourcer på honorarudregning, skriver forhenværende praktiserende læge.
Skriv en kommentar
Danske Regioner til praktiserende læger: Vi vil styrke almen praksis og lægedækningen DEBAT: En stærk almen praksis er meget vigtig i fremtidens sundhedsvæsen, når vi vil styrke lægedækningen i de områder med de mest syge. Derfor vil vi investere i almen praksis og styrke den faglige dialog og ledelse, mens vi skal dele forhandlingsopgaven op, så ikke alt skal forhandles.
4 kommentarer
Koncernklinikkerne er en bombe under fremtidens lægedækning DEBAT: Koncernklinikkerne sætter uddannelse af yngre læger og muligheden for at overtage en klinik som ny speciallæge i almen medicin under pres, skriver formand for FYAM.
2 kommentarer
Brug de praktiserende læger – i stedet for at slukke ilden DEBAT: God ledelse er at give plads og vise tillid til dem, der sidder overfor borgeren. Det er ikke at forsøge at styre alle detaljer i deres arbejde, skriver Christian Freitag som reaktion på Danske Regioners oplæg til fremtidens for almen praksis.
1 kommentar
Almen praksis skal være krumtappen i det nære sundhedsvæsen – Det kræver reformer Reformen af almen praksis er nødvendig, men vejen frem bør ikke være at centralisere den under regionerne og sygehusene. I stedet bør vi styrke almen praksis som krumtap i det nære sundhedsvæsen ved at integrere hjemmeplejen på lokalt niveau, skriver praktiserende læge og ph.d.-studerende Rasmus Dahl-Larsen.
Skriv en kommentar
En lille revolution i almen praksis er klar: Er PLO og RLTN klar? DEBAT: Det er tid til at frisætte praktiserende læger fra ydelsesstyringens spændetrøje, så de kan handle i overensstemmelse med lægefagets essens.
Skriv en kommentar
Jonatan Schloss: Hvad i alverden skal de 5.000 praktiserende læger egentligt lave? I 2035 står vi med 5.000 praktiserende læger i Danmark. Hvis ikke vi som samfund beslutter os, så bliver de mange flere læger soldet op på bedre service til de stærkeste og raskeste patienter og ikke på mere sundhed til syge og svage, skriver Jonatan Schloss.
6 kommentarer