Straf giver ikke mere læring, siger Lise Møller, bestyrelsesmedlem i Lægeforeningen i artiklen ’Læge i retten for fejlbehandling: Straf giver ikke mere læring, siger Lægeforeningen’ i Dagens Medicin 5. februar. Jeg deler Lise Møllers opfattelse, men det er foruroligende, at hun blander læring, Mathiassagen og retssystemet sammen. Læring forudsætter ikke, at vi sætter retssystemet ud af spil. Derfor har jeg to spørgsmål: Hvorfor evner det kliniske ikke i højere grad at komme nulfejlskulturen til livs? Mener Lise Møller, at det...

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarerLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarer
Ventetid betyder ulighed Ventetider er asociale og vender altid den tunge ende nedad. Hvis regeringen vil gøre noget for mindske uligheden i sundhedsvæsenet, skal den indføre ventetidsgarantier, skriver Frede Olesen.
Skriv en kommentar
Vi finder ikke syndebukke eller uddeler straf Det skaber unødig frygt blandt læger, når der tales om, at vi straffer læger. Vi beskæftiger os med at imødegå fare for patientsikkerheden, skriver direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.
13 kommentarer
Mere fokus på læring for patientsikkerhedens skyld Åbenhed er en forudsætning for læring og dermed et mere sikkert sundhedsvæsen. Derfor er det min opfordring til politikere, regioner og myndigheder, at de holder sig det for øje, når Styrelsen for Patientsikkerhed skal evalueres.
Skriv en kommentar
Styrelsen slår fast: Også to panodiler skal journaliseres Svar på debatindlæg: Det kan være til fare for patientsikkerheden, hvis der ikke er taget stilling til medicinordinationen, og udleveringen af panodiler heller ikke er noteret i journalen, skriver Anne-Marie Vangsted i et svar på en kritik rejst af praktiserende læge.
25 kommentarer
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
En lille revolution i almen praksis er klar: Er PLO og RLTN klar? DEBAT: Det er tid til at frisætte praktiserende læger fra ydelsesstyringens spændetrøje, så de kan handle i overensstemmelse med lægefagets essens.
Skriv en kommentar
Hvad er forskerens rolle i offentlig-privat innovation i sundhed og forebyggelse? På den ene side er der stor tiltro til, at sundhedsinnovation er løsningen på mange af sundhedsvæsenets udfordringer, mens der på den anden side endnu ikke er megen relevant forskning at trække på. Her er vores fire vigtigste læringer om, hvad forskeres rolle kan være i OPI’er inden for sundhed og forebyggelse.
Skriv en kommentar