Det er bekymrende, at der i den for nyligt brede aftale om en ny sundhedsreform er så stort fokus på det nære Sundhedsvæsen. Og at regeringen og formanden for danske regioner Anders Kühnau mener, at mange funktioner på hospitalerne lige så godt kan ligge i det nære sundhedsvæsen. Hvilke funktioner drejer det sig om? Nærhedsbegrebet som noget eftertragtet er overdrevet. De fleste patienter ønsker den bedst mulige behandling hellere end nærhed Patienterne er henvist til sygehusene af kvalificerede praktiserende læger, når...

OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Til gavn for patienterne: Luk ikke ned for lægers forskningsmuligheder DEBAT: Læger med en ph.d.’er bidrager til at gøre Danmark attraktivt i den globale konkurrence om investeringer inden for life science-området. Det må regeringen ikke fjerne i en sundhedsreform, skriver Ida Sofie Jensen og Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Dansk Tandsundhed: Reformudspil kan bringe tandplejen længere ind i sundhedsvæsenet DEBAT: Stadigt stærkere evidens understreger, at munden spiller en betydelig rolle for kroppens øvrige sundhed. Derfor vil det være oplagt at indtænke tandpleje i kronikerpakkerne, skriver formand for Dansk Tandsundhed.
Skriv en kommentar
Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter.
Skriv en kommentar
Drømmen om et system med reel anerkendelse af sundhedsprofessionelles uvurderlige indsats Kronik: Der er som sundhedsprofessionel tilkommet en frygt for at blive udskammet og sanktioneret. Næste år skal vi blive endnu bedre til at kere os om sundhedsvæsenets medarbejdere – der er alt at vinde.
6 kommentarer
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
Kampen mod multiresistente bakterier skal på programmet til Danmarks EU-formandskab DEBAT: Hvert år dræbes mere end en million mennesker af multiresistente bakterier. Skal vi knække koden er det afgørende, at vi lærer af hinanden på tværs af landegrænser og sætter det højt på dagsordenen både politisk og medicinsk.
Skriv en kommentar
Opråb fra Høreforeningen og sundhedsordfører: Øg kapaciteten og løft kvaliteten på høreområdet DEBAT: I takt med at vi bliver flere ældre, vil vi de kommende år se markant flere patienter med høretab i Danmark. Det presser kapaciteten og produktiviteten. Det kalder på investeringer og nytænkning f.eks. skalering af digital visitation og indførelse af autorisation for kvalificeret sundhedspersonale på høreområdet, skriver formanden for Høreforeningen og SF’s sundhedsordfører i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentarVi kommunale sygeplejersker har viden og erfaring – lyt til os! Med den ene hånd får vi en ældrereform med mange gode takter og nærhed til borgerne. Og med den anden hånd får vi et udspil til en sundhedsreform, som trækker i den helt modsatte retning, skriver tre kommunale sygeplejersker.
Skriv en kommentar
For mange kokke kan fordærve sundhedssystemets adgang til EU-midler DEBAT: Regeringens udspil til en ny sundhedsreform kan undergrave dansk forskning og innovation på tværs af grænserne, hvis det lægges ud til kommunerne.
Skriv en kommentar