Statiner frikendt for at øge risikoen for hjerneblødning Et nyt studie frikender statiner for at øge risikoen for første gangs hjerneblødninger. Det ser faktisk ud til, at statiner i stedet er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning, og det er godt nyt for dem, der har været bekymret omkring brugen af statiner til at sænke kolesteroltallet.

Det er velkendt, at statiner sænker risikoen for udvikling af iskæmisk stroke og blodprop i hjertet, men der har alligevel været rejst bekymring om, hvorvidt statiner øger risikoen for hjerneblødning. Det ser derimod ud til, at statiner er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning et hvilket som helst sted i hjernen David Gaist, professor og overlæge, SDU og OUH Den bekymring skyder et dansk studie nu ned, idet studiet viser, at statiner ikke øger risikoen for første...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind