Fra 2005 til 2015 er andelen af danske hjerteflimmerpatienter, der sættes i blodfortyndende behandling, steget markant. I 2015 blev ca. 70 pct. af disse patienter sat i behandling med et blodfortyndende lægemiddel, hvilket er en relativ stigning på ca. 75 pct. i forhold til perioden før 2010, da 40-50 pct. af patienterne blev sat i blodfortyndende behandling. Stigningen i udskrivning af blodfortyndende medicin er især sket til kvinder, til ældre patienter, og til patienter med høj risiko for blodprop i...

Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentarSundhedsplatformen gav fejl i epikriser En fejl i Sundhedsplatformen har betydet, at der er udsendt epikriser til praktiserende læger uden oplysninger om tidsbegrænsede ordinationer.
Skriv en kommentarSyrepumpehæmmere kædes sammen med øget risiko for blodprop i hjernen Godt 570.000 danskere er i behandling med lægemidler til maveproblemer, der mistænkes for at øge risikoen for blodprop i hjernen.
Skriv en kommentarRekordmange danskere lever med en hjerte-kar-sygdom Der har aldrig været flere danskere, der lever med en hjerte-kar-sygdom, end der er i dag. Hjerteforeningen vil have politikerne til at få øjnene op for udfordringen med det voksende antal patienter.
Skriv en kommentar
Svært at dokumentere effekt af hjerterehabilitering Cochrane–review af træningsbaseret hjerterehabilitering af patienter med atrieflimren kan ikke påvise reduceret dødelighed eller behov for hospitalsindlæggelse. Forfatterne efterlyser bedre og større studier på området.
Skriv en kommentarRADS afviser ny kritik af udskældt vejledning Regionerne afviser kritik af ny RADS-vejledning for antikoagulationsbehandling, som Hjerteforeningen kritiserer for at halte på fagligheden og stride mod både europæiske og amerikanske standarder.
Skriv en kommentar
AHA 2022: Tabletbehandling af hjerteklapbetændelse virker også godt i den virkelige verden POET-studiet viste, at det er lige så sikkert og leder til kortere indlæggelsestid at behandle patienter med hjerteklapbetændelse med tabletter frem for at holde dem på hospitalet og give dem intravenøs antibiotika. Nu bekræfter data fra den virkelige verden også, at det for de fleste patienter formentlig er den rigtige vej at gå.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danske læger arbejder på at gøre stamceller til lægemiddel ved hjertesygdom Forskere og læger fra Rigshospitalet kan blive pionerer inden for stamcelleforskning. De har gjort stamceller fra donores mavefedt til potentielt revolutionerende behandlinger af patienter med hjertesygdom og en lang række andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar