Svært at doku­mentere effekt af hjerte­rehabilitering Cochrane–review af træningsbaseret hjerterehabilitering af patienter med atrieflimren kan ikke påvise reduceret dødelighed eller behov for hospitalsindlæggelse. Forfatterne efterlyser bedre og større studier på området.

ROM (Dagens Medicin) – Træningsbaseret hjerterehabilitering øger den fysiske kapacitet hos patienter med atrieflimren, i forhold til de patienter, der ikke får træning. Til gengæld kan undersøgelsen ikke give svar på, om deltagelse i hjerterehabilitering har positiv effekt på at kunne nedbringe risikoen for død eller behovet for hospitalsindlæggelse. Det viser resultaterne af et Cochrane-review, som post. doc., ph.d. Signe Stelling Risom fra Hjertecentret på Rigshospitalet har præsenteret på ESC. Forskergruppens udvælgelseskriterier var randomiserede kliniske studier, som havde undersøgt effekten...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind