Sodavand koblet til risiko for hjertestop Sodavand og andre kulhydratholdige drikkevarer øger risikoen for hjertestop, viser et nyt studie med 800.000 japanske tilfælde af hjertestop. Begræns folks indtag, siger forsker.

Sodavand har længe været koblet til en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, men indtil nu har sammenhængen mellem indtag af sodavand og risikoen for at dø af hjertestop uden for hospitalerne været uklar. Den sammenhæng har japanske forskere nu fundet. Forskningsresultatet er netop præsenteret på ESC 2015 i London. I studiet har forskerne indsamlet medicinske data fra 800.000 japanske patienter, som oplevede et hjertestop uden for hospitalerne mellem 2005 og 2011. Patienternes data blev opdelt i Japans 47 respektive distrikter. Estimater...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement