Hjerte-ct er effektivt til at udelukke behandlingskrævende kranspulsåreforsnævringer Diagnostiske undersøgelser med hjerte-ct anvendes ikke altid mest hensigtsmæssigt, og der er plads til forbedringer, viser data fra Vestdansk Hjertedatabase præsenteret på ESC.

En undersøgelse af data fra Vestdansk Hjertedatabase viser, at brug af hjerte-ct-undersøgelser er et effektivt redskab til at udelukke, at patienten med symptomer på kranspulsåreforsnævring rent faktisk har så alvorlige forsnævringer, at der er behov for behandling i form af ballonudvidelse eller bypass.  På ESC har læge, ph.d.-studerende Lene Hüche fra Vejle Sygehus i dag præsenteret data fra 17.000 hjerte-ct undersøgelser, som indgår i førnævnte database.  »Anvendt rigtigt kan en hjerte-ct udelukke behandlingskrævende forsnævringer og sikre, at det er de...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind