Lægefællesskabet i Grenaa fik forrige år Dagens Medicins initiativpris - Den Gyldne Skalpel (billedet). Ligesom landets øvrige lægehuse skal de i øjeblikket navigere i en virkelighed, hvor fremmøde konsultationer udgør en meget lille del af den samlede patientkontakt.

Sådan tackler et af landets større lægehuse udfordringerne med COVID-19 Lægefællesskabet i Grenaa har dagligt op til 20 medarbejdere på arbejde. Det stiller krav til organiseringen, når smitterisikoen skal holdes på et minimum, skriver de tre klinikejere.

Almen praksis i Danmark har de sidste uger demonstreret en fantastisk omstillingsparathed. Vi har fået god og professionel hjælp fra PLO, DSAM og Sundhedsstyrelsen – men de enkelte klinikker har været nødt til at lave lokale, innovative og kreative løsninger for at tilpasse klinikken til de nye udfordringer.   Vi blev på samme måde som alle andre meget overrasket, da omfanget af pandemien blev erkendt i uge 11. De første par dage var stort set uden aktivitet, men vi har nu tilnærmelsesvis normaliseret driften med hensyn...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement