Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, vil nu tage spørgsmålet op politisk om udvidelse af screeningsprogrammet for livmoderhalskræft: »Det er vores klare mål, at forebyggelse, diagnosticering og behandling af kræft i Danmark bør ligge i en helt særlig klasse. Vi skal kunne garantere en reel tryghed i forbindelse med de screeningsprogrammer, vi tilbyder. Viser det sig fremadrettet, at latent HPV-virus udgør en reel trussel og er årsag til de negative statistikker, så er vi nødt til at tage højde for det...
Nye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentar
Hjemmetest for HPV skal få flere kvinder med i screeningsprogram Region Hovedstaden tilbyder enkel hjemmetest for HPV til kvinder, der ikke deltager i det offentlige screeningsprogram
Skriv en kommentarKræftscreening fejler på otte ud af ni kvalitetsmål Dansk screening for livmoderhalskræft lever ikke op til otte ud af ni opstillede kvalitetsindikatorer.
Skriv en kommentarFire kvinder får erstatning efter fejl i screeningsprogram Patienterstatningen har afgjort de første sager om kvinder, der har fået livmoderhalskræft efter de på grund af en it-fejl var blevet frameldt screeningsprogram.
Skriv en kommentarFem døde af kræft efter ufrivillig framelding til screening Fem kvinder er døde af livmoderhalskræft, der ikke blev opdaget i tide, fordi de på grund af en it-fejl var blevet frameldt screeningsprogram.
Skriv en kommentarSærlov skal sikre erstatning til kræftramte kvinder Sundhedsministeren vil suspendere forældelsesfrist, der vil søge om erstatning efter manglende indkaldelse til screening for livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar
Ny professor vil forbedre diagnostik og behandling af livmoderhalskræft Overlæge Anne Hammer fra Institut for Klinisk Medicin og Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Gødstrup er ny klinisk professor pr. 1. juli 2024.
Skriv en kommentar
Overlæge udnævnes til adjungeret professor: Skal styrke forskning i screening for livmoderhalskræft Lone Kjeld Petersen udnævnes til adjungeret professor ved Universitetsklinik for Kræftscreening på Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar