Et flerårigt samarbejde mellem Region Midtjylland og PLO-Midtjylland har nedbragt udskrivningen af unødvendig medicin til gavn for både patienterne og regionens økonomi. En positiv bivirkning ved projektet ‘Medicin i Midt’, der har fokus på udbredelse af rationel farmakoterapi i almen praksis, har været en besparelse i medicinudgifterne på otte mio. kr. Forebyggelige indlæggelser ‘Medicin i Midt’ blev søsat i september 2017, og målet var at reducere medicinudskrivelsen til borgerne i regionen. Ifølge regionens egne opgørelser får omkring 103.000 borgere mere...

Et fyrtårn takker af: Roar Maagaard går på pension Gennem sin karriere har Roar Maagaard brugt mange kræfter på at forbedre uddannelsen i almen medicin. Nu giver han også den personlige stafet videre. Om mindre end en måned går 68-årige Roar Maagaard på pension.
2 kommentarer
Lungeforeningen i opråb: Alt for få får stillet en KOL-diagnose En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at det går den forkerte vej, når det kommer til at få stillet KOL-diagnoser i Danmark. Alt for få patienter får stillet en diagnose, og de gør det alt for sent, viser analysen.
Skriv en kommentar
Ny ydelse i overenskomsten: Nordjyske læger gjorde en ekstra indsats for sårbare børn Lægerne i nordjyske Nibe har gennem en årrække lavet et stort opsøgende arbejde for at få børn ind i konsultationen, hvis de er udeblevet fra de almindelige børneundersøgelser. Der blev afsat en dobbelttid til disse børn, der ofte har været fra sårbare familier. Nu er ydelsen skrevet ind i overenskomsten mellem PLO og Danske Regioner.
Skriv en kommentar
15 år i lægepraksis på Nørrebro endte i advokatskrivelser og konflikt: I dag er Anders Beich læge på Lolland For ét år siden var Anders Beich formand for DSAM og læge under gunstige rammer i Region Hovedstaden. I dag har han lagt formandskasketten på hylden og arbejder i landets mest lægedækningstruede område. »Vi skal væk fra tankegangen om, at alle praktiserende læger skal have lige mange patienter,« siger han.
14 kommentarer
Sygeplejersker i almen praksis kan hjælpe pårørende til alvorligt syge Et projekt i almen praksis i Region Midtjylland tyder på stor opbakning til hjælp til pårørende i forbindelse med alvorlig sygdom hos nærtstående.
Skriv en kommentar
Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.
2 kommentarer
Reportage: Asylcenterlæge i krigstid Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone.
Skriv en kommentar
463 praksislæger har givet deres mening til kende om hovedstadens hospitaler: Det er barsk læsning for Nordsjællands Hospital Mere end hver tredje praktiserende læge tilknyttet Nordsjællands Hospital er utilfreds med hospitalets understøttelse af almen praksis, viser en omfattende kortlægning fra Region Hovedstaden. »Det er slet ikke noget, vi kan være tjent med,« lyder det fra hospitalets vicedirektør.
5 kommentarer
Ærespris til de svage patienters forkæmper LÆGEDAGE: Lise Dyhr er årets modtager af de praktiserende lægers ærespris, Mahlerprisen, for sit mangeårige arbejde med at forbedre sundhedstilbuddene til de socialt svageste patienter og for sit arbejde for at reducere uligheden i sundhed.
Skriv en kommentar
Lægen, der lagde navn til Mahlerprisen: Nøglen er at forstå, hvordan befolkningen tænker Grundpillen i primær sundhed er befolkningens evne til at være med som fuldgyldig, ligeværdig partner i ethvert sundhedssystem. Sådan lød det bl.a. fra tidligere generaldirektør for WHO og nu afdøde Halfdan Mahler i dette fremragende interview med Dagens Medicin fra 2000.
Skriv en kommentar