Det er afgørende, at borgerne har tillid til det offentliges håndtering og brug af borgernes personoplysninger. Derfor foreslår regeringen, at borgerne skal have et samlet overblik over, hvilke data myndighederne har om dem. Det skriver Finansministeriet på sin hjemmeside. »Data er i høj grad den lim, vi skal bruge til at skabe større sammenhæng i den offentlige sektor. Og tillid er forudsætningen for, at vi kan gøre det. Den tillid får vi forhøjet, bl.a. hvis borgerne får langt bedre indblik...
Tænketank vil have danskernes sundhedsoplysningerne samlet ét sted En central enhed bør samle alle danskernes sundhedsdata – også dem de selv indsamler, lyder en af hovedanbefalingerne til regeringen fra tænketank.
1 kommentar
Praktiserende læger: Ny digital strategi har for lidt fokus på patienters samtykke Regeringens nye digitale strategi for sundhedssektoren har generelt stort fokus på primærsektoren og bygger på dialog med PLO, roser medlem af it-udvalg. Til gengæld er der ikke tilstrækkeligt fokus på inddragelse af patienten i spørgsmålet om deling af data.
Skriv en kommentar
Digital strategi skal styrke vidensdeling i sundhedssektoren Sundhedsministeriet har mandag lanceret en ny strategi for digital sundhed, der skal sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet. Optimering af it-systemer på sundhedsområdet er nødvendig, mener Lægeforeningen.
Skriv en kommentar
Minister vil gøre anonyme sundhedsdata tilgængelige for forskere Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) arbejder for, at sundhedsdata i langt større omfang pseudonymiseres og anonymiseres. Det er en forudsætning for, at data bedre kan udnyttes af data til forsknings- og udviklingsformål, mener ministeren.
1 kommentar
Patienternes talsmand ser lovpakke II tage almen praksis ind i fremtiden Lovpakke II fortjener ros for at tage almen praksis ud af sin silo og give flere parter indflydelse, når kravene til fremtidens almen praksis skal fastlægges. Det mener Morten Freil, direktør i Danske Patienter, som understreger, at han ikke ønsker et opgør med praktiserende læger, og at de fortsat kommer til at spille en nøglerolle, hvis man skal lykkes med lovpakken.
3 kommentarer
DSAM-formand Bolette Friderichsen om nyt lovforslag: Vi sidder tilbage med et stort ansvar Med et nyt lovforslag lægger regeringen op til, at arbejdsopgaverne i almen praksis ikke længere skal forhandles med PLO, men fastsættes af myndighederne i ny national opgavebeskrivelse. Her sidder Dansk Selskab for Almen Medicin med i følgegruppen, og dermed får de praktiserende lægers fagvidenskabelige selskab en vigtig rolle i en tid, hvor PLO svækkes.
2 kommentarer
Jakob Kjellberg om lovpakke II: »Jeg ser ingen bomber« Det er både forventeligt og nødvendigt med helt nye rammer for almen praksis, hvis vi skal lykkes med at styrke og udvikle det almenmedicinske tilbud i tide. Det mener Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi. Han tror på, at der kommer en løsning, som »alle kan lære at se sig selv i«.
5 kommentarer
Jørgen Skadborg om regeringens nye lovforslag: »Alle vores røde linjer er blevet overskredet« Fra 2027 lægger regeringen op til, at store dele af arbejdsvilkårene i almen praksis skal reguleres uden for aftalesystemet. Det står klart, efter at sundhedsreformens næste store lovkompleks er sendt i høring. PLO’s formand frygter, at den øgede regulering og offentlige styring af almen praksis vil få praktiserende læger til at vende faget ryggen og skade rekrutteringen af unge læger.
9 kommentarer
Nordjysk lægedækning går lys fremtid i møde Flere uddannelsesstillinger og et øget studieoptag betyder, at der frem mod 2030 bliver op mod 145 ekstra speciallæger i almen medicin i Region Nordjylland.
Skriv en kommentar
Læger i hovedstaden får klar besked: Udskriv kun disse tre typer opioider, når det er strengt nødvendigt Ny handleplan fra Region Hovedstaden lægger op til kamp mod vanedannende opioider. Eksempelvis skal brugen af tramadol og kodein til nye patienter hos de praktiserende læger være reduceret med 90 pct. i 2026.
Skriv en kommentar
Nyt lovforslag får hovedstadskommuner til at frygte for lægedækningen Bedre lægedækning i yderområderne bør ikke ske på bekostning af, at forholdene forringes for borgere med socioøkonomiske udfordringer i storbyerne. Sådan lyder advarslen fra Frederiksberg og Københavns kommuner, der frygter for konsekvenserne af regeringens nye lovforslag.
Skriv en kommentar