Gert Pilgaard Christensen afviser, at han med sine udtalelser i medierne skulle sende et signal, der strider mod regionens partnerskabsaftale. »Mit ønske har været at nuancere diskussionen,« siger han.

Psykiatridirektør kritiseres for at opfordre til mere tvang Personalet på det psykiatriske hospital i Risskov undrer sig over, hvorfor regionens psykiatridirektør i medierne stiller spørgsmålstegn ved, om det sætter ind med at bruge tvang tidsnok før en opkørt situation udvikler sig til vold.

I slutningen af februar overfaldt en mandlig patient ansatte på et lukket afsnit på det psykiatriske hospital i Risskov. Psykiatridirektør i Region Midtjylland, Gert Pilgaard Christensen, udtalte efterfølgende til bl.a. DR Østjylland, at man ved at have ‘udøvet tvang på et tidligere tidspunkt’ kunne have ‘undgået, at personalet kom til skade’. Den udtalelse har vakt furore blandt hospitalets ansatte, der ikke kan få den til at stemme overens med den partnerskabsaftale, som regionen har indgået med regeringen. Aftalen, der blev...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement