Klaus Brasso er urolog og overlæge på Rigshospitalet og er i år for første gang på ESMO. For ham er det væsentligt at deltage i nogle af de møder, hvor retningslinjerne for den uroonkologiske behandling bliver udstukket, fordi han hjemme i Danmark oplever, at berøringsfladerne med onkologerne i det daglige arbejde bliver flere og flere. »Når vi snakker så meget med onkologerne skyldes det jo bl.a., at timing af de nye behandlinger og rækkefølgen af dem ikke er noget, der...

Store gennembrud for understøttende behandling Årets ESMO har budt på nogle særdeles lovende nybrud inden for understøttende behandling, bl.a. inden for kakeksi, fortæller professor Jørn Herrstedt.
Skriv en kommentar
»ESMO giver mig en fornemmelse af, om vi fortsat er opdaterede« Både i forhold til at være holde sig opdateret og holde kontakt med netværket, har årets ESMO været en spændende kongres, siger læge Troels Bechmann fra Sygehus Lillebælt, Vejle
Skriv en kommentarValidering har været i fokus på ESMO Enkelte gennembrud, men primært fokus på at bekræfte tidligere resultater. Sådan opsummerer professor og specialist i testikel – og prostatakræft Gedske Daugaard ESMO 2014.
Skriv en kommentar
»Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål, når det kommer til immunterapi« De næste år vil vi se endnu flere studier med immunterapi til brystkræft-patienter, siger professor Anders Bonde Jensen, som endnu ikke er sikker på at det kan bruges til patientgruppen.
Skriv en kommentar
Danmark bedste til rekruttering af prostatapatienter Forskningsenheden på urologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital er ekstremt dygtig til at få patienter til at medvirke i stort fase 3-studie i vaccine til prostatacancer.
Skriv en kommentar
Midtjylland fjerner kontroversiel aldersgrænse for MR-diagnostik af mistænkt prostatakræft En politisk ømtålelig aldersbegrænsning på maksimalt 65 år for at få adgang til MR-scanning forud for biopsi ved mistænkt prostatacancer er nu fjernet i Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentar