Når radiologer på ti danske hospitaler går hjem om aftenen, tager kolleger med dansk speciallægeautorisation på den anden side af jordkloden i Sydney over. Mens det er nat herhjemme, løser radiologerne i Australien de billeddiagnostiske opgaver, som de har fået tilsendt fra Danmark.Foto: Majken Allerød Simonsen (Illustration)

Private firmaer spiller en nøglerolle inden for billeddiagnostik på danske hospitaler Radiologien i flere af landets regioner er helt afhængig af, at eksterne firmaer kan levere beskrivelser af scanninger. Cheflæge mener, at problemerne til en vis grad er skabt af politikerne.

Når radiologerne på ti danske hospitaler går hjem om aftenen, står et nyt hold radiologer klar til at overtage vagten frem til næste dags morgen. Men det nye hold radiologer møder ikke ind på et hospital i Aalborg, Hjørring eller Hillerød. Deres arbejdsplads ligger i en kontorbygning i den australske storby Sydney. Her sidder en gruppe radiologer med dansk speciallægeautorisation hver morgen lokal tid klar til at gå i gang med at beskrive de billeddiagnostiske undersøgelser, som de får tilsendt...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement