Af Dagens Medicins artikel “Planlagt høj belægningsprocent på nyt supersygehus kan øge dødeligheden” om Nyt Hospital Nordsjælland finder jeg det på sin plads at udtrykke den politiske skepsis til reduktionen af sengepladser, en belægningsprocent på 90 pct. og forventningen om gennemsnitligt to liggedøgn mod 2,5 på regionens øvrige hospitaler. Vi var flere, der i 2016 udtrykte stor skepsis over for det og som efterspurgte, i hvilket omfang flere sengestuer efterfølgende kunne tilbygges. Arkitekten anviste, at der kunne tilbygges de 92...
PLO vil obstruere regionernes brug af lovgivningen PLO viser, at borgerne rager dem en papand, når det gælder egne subjektive interesser, skriver Torben Kjær, Medlem Danske Regioners Sundhedsudvalg, Hovedstadens Regionsråd, om et ændringsforslag, hvor PLO skal tage stilling til, om man skal ekskludere læger ansat i regions- og udbudspraksis.
3 kommentarer
Overbelægningen stiger på danske hospitaler: Sundhedsministeren er tavs Nye tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at overbelægningen er steget siden akutpakken. I samme periode er antallet af hospitalssenge faldet. Det er besynderligt, at ingen handler på det, siger eksperter. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke har indtil videre valgt ikke at kommentere problemet med overbelægning.
1 kommentar
Sundhedsøkonomer svarer Kjeld Møller Pedersen: Dækningen af effektiviseringskravet er vigtig Dagens Medicin og en navngiven kilde får kritik i et debatindlæg, der handler om dækningen af effektiviseringskravet. De to professorer i sundhedsøkonomi Jes Søgaard og Jakob Kjellberg slår fast, at dækningen er vigtig.
Skriv en kommentar
Kjeld Møller Pedersen om effektiviseringskravet: Selvfølgelig er det opgjort forskelligt Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen kritiserer dækningen af effektiviseringskravet for at være ufuldstændig og baseret på uholdbare præmisser om, hvordan kravene kom til verden. Læs debatindlægget samt modsvaret fra Dagens Medicin her.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar
Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
Åbent brev: Husk nu dem, som er hårdest ramt af psykisk sygdom DEBAT: I et åbent brev fra Dansk Psykiatrisk Selskab lyder opfordringen til Christiansborg, at politikerne husker på, at en solid investering i en kapacitetsudvidelse i den regionale psykiatri vil være til gavn for de patienter, der er hårdest ramt af psykisk sygdom.
Skriv en kommentar
For en patient med kræft vil tid altid være en faktor Regeringens Kræftplan V er på trapperne. Sundhedsstyrelsens faglige oplæg havde mange gode takter, men Lægemiddelindustriforeningen har ét overordnet ønske: fokus på tidlig og hurtig adgang.
Skriv en kommentar
Hvem vinder DM i mangel på personale? DEBAT: Bioanalytikeren er rygraden i sundhedsvæsenets diagnostik, men en akut og voksende mangel af bioanalytikere på landets hospitaler, truer både patientsikkerheden, behandlingstider og sundhedsvæsenets effektivitet, skriver chefbioanalytiker og professor.
Skriv en kommentar
Vi skal gøre det mere attraktivt at vælge almen medicin Vi skal være flere praktiserende læger, hvis sundhedsreformen skal hænge sammen. Det skal derfor gøres mere attraktivt at vælge almen medicin, når man står med sin lægeautorisation i hånden. Yngre Læger har bud på, hvad der skal til, skriver YL-næstforperson.
Skriv en kommentar