Patienter har som hovedregel ret til at få aktindsigt i sin sundhedsfaglige journal i den form, som patienten ønsker. Aktindsigter må dog aldrig sendes ukrypteret, viser en afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. En optikervirksomhed har fået kritik for at videregive oplysninger om en patient i en almindelig e-mail, i forbindelse med patientens aktindsigtsanmodning. Da oplysningerne i patientjournalen indeholdt CPR-nummer samt oplysninger om helbredsforhold, var der her tale om fortrolige oplysninger i sundhedslovens forstand. Videregivelse af helbredsoplysninger fra en sundhedsperson er omfattet...

Tilsyn rammer snart de første praksis I begyndelsen af marts vil de første praktiserende læger få besked om, at deres praksis er udtaget til risikobaseret tilsyn. Hos PLO er man meget kritisk over for den nye ordning.
9 kommentarer
Region Nordjylland politianmelder lægeklinikker, der samarbejder med Alles Lægehus Region Nordjylland er i gang med at undersøge ydelser og honorering i samtlige lægeklinikker i Nordjylland, der samarbejder med Alles Lægehus. Regionen har i den forbindelse valgt at politianmelde flere klinikker.
4 kommentarer
Klagesagernes hitparade: Disse specialer får flest patientklager Enhver læge kan blive udsat for en klage, men risikoen er højere i nogle specialer end andre. Generelt er læger i sundhedsvæsenets frontlinje mest i farezonen. Heldigvis for lægerne fører de færreste klager til kritik.
2 kommentarer
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentarSundhedsfaglige tilsyn i almen praksis er fortsat sat på standby Indtil videre er de stikprøvebaserede tilsyn sat i bero frem til 17. januar, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Mere end to år i bunken: Alexandre venter fortsat på at få sin ansøgning om dansk autorisation taget under behandling Det vakte politisk forargelse, da Dagens Medicin for et år siden skrev, at Styrelsen for Patientsikkerhed er 22 måneder om at tage ikke-EU-lægers ansøgninger om dansk autorisation under behandling. Èt år efter er ventetiden blot steget yderligere. Hverken styrelsen eller Sundhedsministeriet har ønsket at stille op til interview.
Skriv en kommentar
Ny læge på Anholt: »At jeg også er akutlæge fylder meget i min bevidsthed« For et halvt år siden arbejdede 38-årige Anne-Sofie Weindel som praktiserende læge i en kompagniskabspraksis i Urbanplanen på Amager. 1. august overtog hun jobbet som Anholts eneste praktiserende læge, vagtlæge og akutlæge.
1 kommentar
Ekspert: Styrelsen for Patientsikkerhed lader lægerne i stikken under COVID-19 Lektor i sundhedsjura Kent Kristensen revser Styrelsen for Patientsikkerhed for at undlade at definere, hvilken standard lægerne skal levere under COVID-19-pandemien. Så længe styrelsen ikke udsender en retningslinje, står lægerne alene med prioriteringerne, advarer han. Og der kommer ingen retningslinjer, oplyser styrelsen.
8 kommentarer
Læger har brug for dygtige læger i Styrelsen for Patientsikkerhed Lægerne i Styrelsen for Patientsikkerhed laver et vigtigt arbejde, understreger lægeformand. Når han er kritisk over for styrelsen, går det på tilsynsformen.
Skriv en kommentar
Vangsted afliver myte om skrankepaver: Vi har miks af det administrative og kliniske Lægerne i Styrelsen for Patientsikkerhed skal enten være administrative eller have bred klinisk ballast. Dugfrisk erfaring fra klinikken er vigtigt ved tilsyn, siger Vangsted. Hun ser gerne færre tilsyn i fremtiden, så læger kan bruge mere tid på læring.
Skriv en kommentar