Op mod 30 pct. af de hjertepatienter, der har haft en blodprop i hjertet eller fået en planlagt ballonudvidelse, dropper ud af deres medicinske efterbehandling inden for et halvt år efter udskrivelse fra hospitalet, viser et nyt projekt på Bispebjerg Hospital. Det er et stort problem, da det øger risikoen for tilbagefald væsentligt. Bispebjerg Hospital kører i øjeblikket et projekt, hvor patienter, der har haft en blodprop i hjertet eller fået en planlagt ballonudvidelse, indkaldes til to ekstra opfølgende samtaler...

Kardiologer: Udbredelsen af hjerte-ct er sket alt for ukritisk Indkøb og ibrugtagning af et større antal dedikerede hjerte-ct scannere har hverken ført til bedre diagnostik, mere sammenhængende patientforløb eller forbedret overlevelse blandt patienter med kranspulsåresygdom, mener kardiologer.
Skriv en kommentarUenighed om udbredelse af hjerte-ct i Region Midtjylland
Skriv en kommentar
Ny operation øger overlevelse hos spædbørn med kompleks hjertefejl Hos børn, der bliver født med den alvorlige hjertelidelse Hypoplastisk Venstre Hjertesyndrom (HLHS), er det kun højre side af hjertet, som fungerer og kan forsyne kroppen med blod.
Skriv en kommentar
Helikopterordning reducerer transporttiden for blodprop-patienter En midtjyde, som bliver ramt af en akut blodprop i hjertet langt fra hjertecenteret i Aarhus, skal vente 18 minutter længere på behandling end en patient, der falder om lige foran centrets hoveddør, viser nye data fra Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Ny metode til diagnosticering af kranspulsåresygdomme kan udkonkurrere andre metoder Hjertemedicinsk afdeling i Aarhus har ledet en større international undersøgelse af en ny og meget lovende metode til at diagnosticere hjertepatienter med behandlingskrævende forsnævringer på hjertets kranspulsårer.
Skriv en kommentarPraktiserende læger ønsker en ny vejledning om hjerte-kar-sygdomme Dansk Selskab for Almen Medicin sætter gang i arbejdet med at udarbejde klinisk vejledning om behandling af hjerte-kar-sygdomme, der skal sætte fokus på over- og underbehandling.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar