OUH-læge blandt ESMOs 15 udvalgte

OUH-læge blandt ESMOs 15 udvalgte Camilla Qvortrup var en af de 15 udvalgte europæiske onkologer, som i år begyndte på et helt nyt lederskabsprogram, der skal finde ESMO’s fremtidige ledere.

BELLA CENTER (Dagens Medicin) – Et generationsskifte.

Sådan beskriver Camilla Qvortrup det, som ESMO lige nu forsøger at bane vejen for ved at tilbyde støtte og uddannelse til yngre medlemmer på vej frem.

Generationsskiftet er årsagen til, at hun nu af to omgange har været på et firedages ophold i Lugano, Schweiz, hvor hun har fået undervisning i alt fra at håndtere medierne over lederskab til det europæiske system og ESMO’s egne strukturer.

Camilla Qvortrup er nemlig en af kun 15 udvalgte unge læger fra hele Europa, der har fået plads i ESMO’s nye Leadership Programme.

Undervejs i opholdet fik de 15 unge læger mulighed for at møde mange af ESMO’s ledere. Også den nuværende præsident Fortunato Cardiello.

»Det var stort at møde dem. Men de er jo bare helt almindelige, rare mennesker,« siger Camilla Qvortrup, der i forbindelse med turene til Lugano har fået flere nye ‘onkologivenner’. Kontakten vedligeholdes via Facebook og andre sociale medier, ligesom gruppen også vil holde møder med hinanden i fremtiden.

En af de store overvindelser for en jordbunden dansker har været medietræningen.

»Det var udfordrende,« siger Qvortrup, der også har måtte arbejde lidt med at blive lige så udadvendt som de sydeuropæere, der er med blandt de femten.

Camilla Qvortrup er søgt ind i ESMO’s lederskabsprogram, fordi hun gerne vil være med til at påvirke sit felt. Og det er der gode muligheder for i ESMO, hvor man arbejder på tværs af landene og bl.a. står for fælles retningslinjer.

Derfor skrev hun i marts 2016 en ansøgning til ESMO Leadership Programme. Hun blev anbefalet af Ulrik Lassen, der i år er Local ESMO Chair, og Jørn Herrstedt, der er aktivt komitémedlem.

Hendes egen personlige mentor er Per Pfeiffer ‘hjemme’ på Odense Universitetshospital, og han er også aktivt medlem af en ESMO-komité. Så Camilla Qvortrup har på sin vis fået ESMO ind med modermælken.

»Camilla Qvortrup er meget talentfuld, og derfor var det meget oplagt at anbefale hende. Jeg synes, at det er ekstremt vigtigt, at ESMO fokuserer på at uddanne de bedste af de unge til kommende ledere, så det europæiske samarbejde kan blive endnu stærkere,« siger Jørn Herrstedt.

Skriv kommentar