Misbrugsbehandlingen skal samles i regionerne, og kvaliteten på de kommunale psykiatriske bosteder skal løftes markant. Det er indsparket fra otte organisationer heriblandt Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd og FOA. De har i dag sendt et brev til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, Social-, Indenrigs- og Børneudvalg, samt børne- og socialminister Mai Mercado (kons.) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) med deres bud på, hvad en kommende psykiatriplan skal indeholde. De otte organisationer vil gerne fremhæve, at det er et stort behov for at...

Lægeforeningen vil have krav om hurtigere udredning af børn i mistrivsel – KL mener garanti øger risiko for mistrivsel I dag venter børn og unge i mistrivsel alt for længe på at blive udredt af PPR, mener Lægeforeningen, der vil have indført en ret til vurdering i løbet af 30 dage. Men Lægeforeningen har ikke øje for bredden af PPRs arbejde eller konsekvenserne af en garanti, siger formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg.
Skriv en kommentarTine Vesterby forlod regionspsykiatrien til fordel for livet som privatpraktiserende Efter en karriere i regionspsykiatrien blev Tine Vesterby træt af et tungt system, der manglede ressourcerne til at udføre jobbet, som hun gerne ville som speciallæge. Men døren står stadig åben, hvis der i fremtiden skulle ske ændringer.
Skriv en kommentar
Psykiatrien har stadig svært ved at holde på psykiaterne Problemer med rekruttering er velkendte i psykiatrien, der samtidig har svært ved at fastholde næste generation af psykiatere. Ny analyse fra Yngre Læger viser, at der ikke er sket forbedringer siden 2018 på områder som travlhed og videre- og efteruddannelse. Yngre Læger efterlyser politisk prioritering.
Skriv en kommentarNy undersøgelse: Administrativt arbejde stjæler tid fra psykisk syge patienter Seks ud af ti speciallæger bruger mindst en femtedel af arbejdstiden på administrative opgaver frem for på patienterne. »Vi kan ikke være det bekendt,« siger formanden for lægeforeningen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen kommer med advarsel: Danmark mangler 2000 speciallæger Lægeforeningen beretter om alarmerende tal i udbuddet af speciallæger. Det får Lægeforeningen til at slå alarm.
Skriv en kommentar
Camilla Rathcke advarer mod at skabe konflikt mellem regioner Regeringens forslag om at samle Region Sjælland og Region Hovedstaden under én region er på tide og kan løse problemer med lægedækningen, vurderer Lægeforeningens formand.
1 kommentar
Camilla Rathcke forventer en ambitiøs sundhedsreform fra regeringen Sæt politisk handling bag sundhedsstrukturkommissionens rapport, og sørg for de nødvendige forandringer i sundhedsvæsenet, lyder Lægeforeningens formands besked til regeringen og Folketinget.
Skriv en kommentar
Vælg Klogt klar med ny anbefaling: Nedbring brugen af unødvendig medicin I takt med et stigende medicinforbrug øges risikoen for at indtage medicin med uhensigtsmæssige fysiske eller psykiske konsekvenser. Sådan lyder det fra Vælg Klogt, der har udarbejdet en ny anbefaling, der skal komme uhensigtsmæssig polyfarmaci til livs.
Skriv en kommentar
Løhde om ny abortgrænse: »På tide at abortreglerne følger med tiden« Regeringen og en række partier er blevet enige om at hæve abortgrænsen til 18. uge, etablere et nationalt abortnævn og give 15-17-årige ret til abort uden forældresamtykke.
Skriv en kommentar