Online selvrapportering forlænger livet
Foto: Alyssa Schukar

Online selvrapportering forlænger livet Hvis patienter selvrapporterer deres symptomer på sygdommen og behandlingen i et onlineværktøj, kan deres kræftbehandlere med det samme reagere på en forværring af deres tilstand eller på alvorlige symptomer. Online selvrapportering får i et nyt forsøg patienter til at leve længere.

Kræftpatienter lever længere, hvis de benytter et simpelt onlineværktøj til at selvrapportere deres symptomer på sygdommen og behandlingen og derved alarmerer deres kræftbehandlere. Det viser et nyt studie på 766 kræftpatienter, som regelmæssigt brugte værktøjet, mens de samtidig modtog kemoterapi. Patienterne levede i gennemsnit fem måneder længere end patienter, der ikke brugte onlineværktøjet. Tidligere studier af det samme system (STAR – Symptom Tracking And Reporting) har vist, at patienterne også får forbedret deres livskvalitet og indlægges færre gange i forbindelse...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind