To nye apps til mobiltelefoner og tablet-computere som f.eks. iPad samler information om kemoterapi til kræftpatienter. De to apps – KemoGuide1 og KemoGuide2 – er udviklet af Onkologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og Center for E-læring i Region Midtjylland, og samler blandt andet svar på ofte stillede spørgsmål og giver råd og vejledning til både patient og pårørende i forhold til at forebygge og minimere generne ved medicinsk kræftbehandling. »Patienterne bliver bombarderet med information, og mange har svært ved at overskue alle de...

Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Kun hver tiende database får data fra Sundhedsplatformen Selv om Region Sjælland og Region Hovedstaden havde forventninger om, at alle kliniske kvalitetdatabaser og nationale registre skulle modtage data fra Sundhedsplatformen, sker det kun for hver tiende database.
1 kommentarVarslingssystem: Tusindvis af patientforløb har overskredet maksimale ventetider Et nyt varslingssystem, som Region Hovedstadens nye IT-system Sundhedsplatformen fodrer med data, advarer om, at tusindvis af patientforløb har overskredet maksimale ventetider. Region Hovedstaden vurderer at det skyldes manglende registreringer.
Skriv en kommentarSupercomputer kan stille kræftdiagnoser på få sekunder En ny supercomputer kan på få sekunder sammenholde mange millioner data og på den måde stille diagnoser og foreslå behandlinger af kræftsyge. Udvikler ser stort potentiale i teknologien
Skriv en kommentar27.000 kvinder kan være frameldt kræftscreening efter it-fejl Landets regioner kontakter 19.000 kvinder, der ikke er tilmeldt screeningsprogrammet for livmoderhalskræft. Koks i it-system kan have frameldt kvinderne.
Skriv en kommentar
Sygehus glemte 20 patienter efter it-fejl En it-fejl var årsag til, at 20 patienthenvisninger ikke dukkede op hos diagnostisk center i Vejle.
Skriv en kommentar
App til kræftpatienter nomineret til FN-pris Kræftens Bekæmpelses mobilprogram til kræftsyge danskere er nomineret til international konkurrence om verdens bedste mobile applikationer.
Skriv en kommentar
Mobilapp hjælper kræftpatienter med spørgsmål til lægen Patienter med kræft kan få hjælp fra nyt program til mobiltelefoner til blandt andet at huske at stille de vigtige spørgsmål til lægen om deres sygdom.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar