Når en infektion kan behandles med antibiotika af patienten selv i eget hjem, frigøres ressourcer for personalet på landets sygehuse, mens patienterne selv undgår en indlæggelse. I løbet af 2016 og 2017 har Aarhus Universitetshospital oplært patienter i selv at klare antibiotikabehandlingen i eget hjem, og resultaterne er nu klar for de første 31 patienter. 68 pct. af patienterne var efter oplæring kvalificerede til selv at stå for behandlingen uden støtte fra en hjemmesygeplejerske. »Patienterne og de pårørende var meget...

Danmark bliver centrum for internationalt forskningscenter om antibiotikaresistens Et nyt, stort internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens skal placeres i Danmark. Centeret skal have mellem 400-500 ansatte.
Skriv en kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Ansatte på AUH: »Hvor er nuancerne i fortællingen om vores hospital?« Medarbejdere fra fire afdelinger på AUH genkender ikke mediernes negative fremstilling af deres arbejdsplads. Selvom det også påvirker deres arbejdsglæde, advarer de om, at det er patienterne, der slår sig hårdest på de negative historier og efterspørger en løsningsorienteret debat.
Skriv en kommentar
Geriatrisk rejsehold på AUH sætter fokus på ældre patienter på tværs af afdelinger Læger fra Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til Projekt Geriatrisk Rejsehold, som skal understøtte andre hospitalsafdelinger på hospitalet og i resten af Region Midtjylland med at implementere kompetenceløft omkring ældre patienter.
Skriv en kommentar
Efter besøg af rejsehold fra geriatrien: Ændrede arbejdsgange hos Infektionssygdomme Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital var de første til at få besøg af et nyt geriatrisk rejsehold, og det ledte til store ændringer i arbejdsgangene omkring ældre patienter. Både personale, patienter og pårørende er rigtig glade for de nye tiltag, siger kvalitetskoordinerende sygeplejerske.
Skriv en kommentar
SSI-studie: COVID-19-smitte fører ikke til flere alvorlige infektionssygdomme En ny stor registerundersøgelse fra Statens Serum Institut viser, at der ikke var flere voksne, som blev indlagt med alvorlige infektionssygdomme, efter de havde været smittet med COVID-19.
Skriv en kommentar
20 millioner kroner til forskning i HIV-kur Thomas A. Rasmussen, der er 1. reservelæge ved institut for infektionssygdomme og lektor ved institut for Klinisk Medicin på AUH og AU, vil finde en kur mod HIV-virus. Til det projekt har han netop modtaget stor bevilling på 20 millioner kroner.
Skriv en kommentar
Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Tusindvis uden for risikogruppen vaccineret mod influenza før tid SSI er gået i restordre med en mangel på 83.000 vacciner, og mens sårbare risikerer at gå forgæves efter influenzavaccination, har store spillere som ATP og Erhvervsstyrelsen taget forskud på vaccinen og tilbudt stik til deres medarbejdere.
3 kommentarer
Lang forberedelsestid og mange ansøgninger betyder, at behandlingsvejledninger nedprioriteres Jørgen Schøler Kristensen blev i slutningen af september genudpeget som formand for Medicinrådet for en ny treårig periode. Han ønsker sig mere tid til arbejdet med behandlingsvejledninger, men lange forberedelsestider til anbefalinger gør det svært for rådsmedlemmerne at følge med.
Skriv en kommentar