Noomi Vainer
»Sammenlignet med de kliniske studier, som har ligget til grund for godkendelsen af behandlingerne, opnår danske patienter samme behandlingsfrie overlevelse, omend den er en lille smule ringere,« siger læge og ph.d.-studerende Noomi Vainer fra Rigshospitalets Afdeling for Blodsygdomme.

Nye behandlinger har også i Danmark gavnet patienter med kronisk lymfatisk leukæmi Introduktionen af målrettede terapier i anden linje til behandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi har ledt til bedre behandlingsfri overlevelse og formentlig også bedre overlevelse, viser nyt dansk studie.

Målrettede terapier har de seneste år vundet indpas som andenlinjebehandling til patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Kliniske studier, der har sammenlignet de nye målrettede terapier med fortidens kemoimmunterapier, har da også vist, at de målrettede terapier forbedrer både den progressionsfrie overlevelse og generelle overlevelse. De resultater bekræfter et nyt dansk studie med danske patienter med kronisk lymfatisk leukæmi. Ifølge en af forskerne bag studiet er det vigtigt at få verificeret resultater fra kliniske studier i undersøgelser af patienter i den...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement