»Trenden er data, data og data. Vores opgave som forskere er at få skabt evidens, og så bliver det en helt afgørende diskussion, hvordan vi præcist og etisk forsvarligt kan anvende algoritmer baseret på retrospektive data til at diagnosticere og vælge behandlinger for næste patient, der møder op i ambulatoriet eller indlægges på afdelingen,« siger Sisse Ostrowski, der er nyslået professor i klinisk immunologi på Rigshospitalet.

Ny professor skal udvikle analyser til at understøtte personlig medicin Sisse Ostrowski skal som ny professor i klinisk immunologi arbejde med at udvikle analyser, der kan forudsige komplikationer i immunmodulerende behandlinger.

Sisse Ostrowski fra Klinisk Immunologisk Afdeling på Rigshospitalet er nyudnævnt professor i klinisk immunologi. I sit professorat vil Sisse Ostrowski fokuserer på at udvikle og validere immunologiske værktøjer, som kan bruges til at analysere immunforsvaret og forudsige de komplikationer, der forekommer hos et stigende antal patienter i immunmodulerende behandlinger. Det er analyser, der er forudsætningen for at kunne tilbyde mere personlig medicin til f.eks. kræftpatienter, transplanterede patienter, patienter med svære infektioner eller patienter med autoimmune sygdomme, skriver Rigshospitalet i en...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement