Ny professor i tromboseforskning på Syddansk Universitet og Sydvestjysk Sygehus Else Marie Bladbjerg er udnævnt til professor ved Institut for Regional Sundhedsforskning på SDU samt ved Sydvestjysk Sygehus. Hun forsker i, hvordan blodets koagulationsaktivering kan være årsag til fedme og de følgesygdomme, som det kan medføre.

Cand.scient. og ph.d. Else Marie Bladbjerg har været ansat ved Enheden for Tromboseforskning på Klinisk Biokemisk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus i 30 år og desuden været forskningsleder ved enheden siden 2021. Nu får hun lov til at fortsætte sin forskning med den nye titel som professor.  Det skriver Syddansk Universitet (SDU) i en pressemeddelelse.  Lige nu fokuserer Else Marie Bladbjergs forskning især på blodets indhold af fibrinogen, som har stor betydning for inflammation samt for blodets evne til at koagulere....

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind