Behandling med kemoterapi virker kun for omkring halvdelen af landets tarmkræftpatienter, og det er ikke muligt at forudsige, hvem der har gavn af behandlingen. Det håber forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet nu at lave om på. Forskerne har i tre år arbejdet på at udvikle såkaldte biomarkører, som kan forudsige, om en behandling virker. Nye resultater fra forskergruppen viser, at et molekyle, som er særligt forekommende i kræfttumorer, forhindrer kemoterapi i virke. En af forskerne er postdoc Mads...

Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
AUH styrker gynækologisk onkologi med to nye professorater Afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital henter nye professorer fra Karolinska i Stockholm og Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Kvalitetsdatabase tegner forkert billede af brystkræftbehandling Flere steder i landet bliver færre brystkræftpatienter behandlet efter de faglige foreskrifter, viser kvalitetsdatabase. Men tallene stemmer ikke overens med virkeligheden, advarer databasens formand.
Skriv en kommentar
Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentarUrolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentarAarhus vil tilbyde ny behandling til patienter med prostatakræft Nuklearmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er klar til at tilbyde behandling med det radioaktive kræftmiddel Xofigo
Skriv en kommentar