Forskere fra Regionshospitalet Viborg står bag nye forskningsresultater, der viser, hvor vigtigt det er at måle en patients blodtryk på begge arme og bruge den højeste måling. Afvigelser i blodtrykket kan nemlig være tegn på hjertekarsygdom. Det skriver Hospitalsenheden Midt i en pressemeddelelse. »Vores nye forskningsresultater viser, at sundhedsansatte finder 12 pct. flere, der har forhøjet blodtryk, hvis de måler blodtrykket på begge arme. Det er bare langt fra praksis, at alle sundhedsansatte måler blodtryk på begge arme i dag....

Overlevelsen er ringe for patienter med forhøjet blodtryk i lungekredsløbet Forhøjet blodtryk i lungekredsløbet er en sjælden komplikation til blodprop i ben eller lunger. Nu har danske forskere kortlagt, hvor hyppig tilstanden er, hvem den rammer, og hvordan det går patienterne. Vi skal blive bedre til at forebygge denne komplikation hos vores patienter, siger professor og overlæge.
Skriv en kommentar
Binyrebarkhormon i ambulancen kan potentielt redde liv ved blodprop i hjertet Hvis ambulancereddere giver personer med mistanke om blodprop i hjertet et skud binyrebarkhormon allerede i ambulancen på vej mod hospitalet, kan det både forebygge akutte skader på hjertet og potentielt set også lede til bedre overlevelse.
Skriv en kommentar
Brystsmerter kan identificere familiemedlemmer med ikke-erkendt arveligt forhøjet kolesteroltal I øjeblikket kommer vi ikke i mål med at identificere danskere med familiær hyperkolesterolæmi. Et sted at finde dem kan være blandt personer, der bliver indlagt med brystsmerter, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk stjal showet på amerikansk hjertekongres Det var i forvejen ventet, at Novo Nordisk ville trække overskrifter med SELECT-studiet, da resultaterne fra studiet blev præsenteret på den årlige kongres for American Heart Association. Det gjorde Novo Nordisk og semaglutid i den grad også, men der blev også præsenteret data fra andre interessante studier på kongressen.
Skriv en kommentar
Dansk forskning på ESC: Behov for revision af guidelines? Ticagrelor og prasugrel ser ud til at beskytte udvalgte patienter med atrieflimren bedre mod død og alvorlig hjertesygdom efter revaskularisering for et myokardieinfarkt, end clopidogrel som anbefales i guidelines, viser undersøgelse, som Sissel Johanne Godtfredsen har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Dansk studie sætter tal på langtidsrisikoen for stroke efter en forbigående blodprop Der er markant forhøjet femårs-risiko for stroke og død blandt patienter med forbigående blodpropper, viser undersøgelse, som Naja Emborg Vinding fra Rigshospitalet har præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Velbehandlede STEMI-patienter har ingen overdødelighed efter 90 dage Patienter med akut blodprop i hjertet, der overlever de første 90 dage, har ingen overdødelighed sammenlignet med den øvrige befolkning, viser dansk undersøgelse præsenteret på ESC.
Skriv en kommentar
Længerevarende brug af aspirin forebygger ny blodprop Dansk studie underbygger værdien af at tage aspirin i mange år efter blodprop i hjertet.
Skriv en kommentar
Både børn og voksne får sundere hjerter af at bevæge sig To store studier, der er blevet præsenteret data fra på den årlige kongres for European Society of Cardiology, viser, at voksne, der bevæger sig, har lavere risiko for stroke og hjerterytmeforstyrrelser, og at børn, der bruger meget tid foran skærmen og ikke bevæger sig, har større risiko for at udvikle skader på hjertet.
Skriv en kommentar
Storstilet projekt sætter som de første fokus på ‘forsømte’ hjertepatienter Selvom de udgør ti pct. af alle indlagte på landets hjerteafdelinger, er patienter med atrieflimren 'oversete'. Det er et storstilet projekt på tværs af kommuner og hospitaler i gang med at lave om på.
Skriv en kommentar
Vinder: »Tværfaglighed, struktur og patientuddannelse er helt klart nøgleordene« Dorthe Svenstrup er ledende overlæge på Hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg. Atrieflimren-klinikkerne i Silkeborg og Viborg, Hospitalsenhed Midt, vinder for andet år i træk som bedst til behandling af atrieflimren.
Skriv en kommentar