De teoretiske fordele ved vaginal seeding opvejer ikke risikoen ved proceduren. Det skriver en gruppe danske fødselslæger og forskere fra Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi (DSOG) i en kommentarartikel, som bygger på en gennemgang af den videnskabelige litteratur, og som netop er blevet publiceret i fødselslægernes internationale videnskabelige tidsskrifter, BJOG. Det skriver Region Midtjylland på deres hjemmeside. Ny viden tyder på, at der blandt gravide, som skal have kejsersnit, er en øget interesse for at udføre vaginal seeding, men...

Ny sammenhæng mellem genetisk variation og moderkagens vækst afsløret Et større internationalt forskningsprojekt har fundet en række genvarianter, der har direkte sammenhæng med moderkagens vækst.
Skriv en kommentarKejsersnit øger risiko for komplikationer ved fjernelse af livmoder Kvinder, der har født ved kejsersnit, har større risiko for reoperation, efter de har fået fjernet livmoderen.
Skriv en kommentarGynækologer glæder sig over godkendelse af middel til igangsættelse af fødsler Det omstridte fødselslægemiddel Angusta (misoprostol) er blevet registreret og godkendt til igangsættelse af fødsler i Danmark.
Skriv en kommentar
Gynækologer i opråb til Trane Nørby: Vi har et akut problem, men vi er ikke de eneste Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi skriver åbent brev til sundhedsministeren.
Skriv en kommentarStyrelse overvejer placering af højtspecialiseret behandling af gynækologisk kræft Placering af behandling af livmoder-, livmoderhals- og æggestokkræft i den kommende specialeplan skal vurderes af faggruppe
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar